Sport

Női kosár: a DVTK nyerte meg a döntő első meccsét

A finálé esélyese egyértelműen a bajnoki szezonban még veretlen DVTK, ráadásul a győriek erősen tartalékos összeállításban, csak magyar kosarasokkal tudtak kiállni

A még veretlen Diósgyőr 13 ponttal legyőzte a vendég Győrt a női kosárlabda NB I döntőjének első, szerdai mérkőzésén.

Női kosár: a DVTK nyerte meg a döntő első meccsét
Jovanovic Milica, a DVTK (b) és Bach Boglárka, a Győr (j) játékosa a női kosárlabda NB I döntőjének első DVTK HUN-Therm–SERCO UNI Győr mérkőzésén a diósgyőri DVTK Stadionban, 2024. május 1-jén. DVTK HUN-Therm–SERCO UNI Győr 75–62
Fotó: MTI/Vajda János

A 2014/15-ös idény óta – a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezont nem tekintve – mindig a Sopron nyert meg, így hosszú idő lesz új aranyérmese a bajnokságnak, melynek fináléjában az elmúlt kiírásban ezüstérmes Győr és a tavaly harmadik DVTK küzd a végső diadalért. A kisalföldi alakulat egyszer, 2012-ben ünnepelhetett bajnoki elsőséget, míg az eddigi öt döntőjét kivétel nélkül elvesztő miskolciak első diadaluk reményében szálltak harcba.

Cziczás László csapatából többek között a sérült Török Ágnes, illetve Bridget Carleton is hiányzott, akinek vissza kellett térnie az Egyeült Államokba WNBA-s együtteséhez.
A rossz előjelek ellenére a vendégek remekül kezdték a meccset, Dubei Debóráék távolról egészen kiválóan céloztak és tartották a lépést a DVTK-val, mely az első negyed hajrájában tudott ötpontos előnyt kiépíteni.

A második szakaszban a Győr gyorsan utolérte Aho Nináékat, akik azonban 20–20 után megrázták magukat és szebbnél szebb támadások végén pontos dobásokkal 16 ponttal elléptek. Ekkor úgy tűnt, a Győr megroggyant, de Bach Boglárkáék a nagyszünetig nyolc pontra csökkentették hátrányukat.
A hosszabb pihenő jót tett a vendégeknek, akik a harmadik negyed első felében szívós védekezéssel és jó támadójáékkal, triplákkal egy pontra közelítették meg Völgyi Péter együttesét, mely azonban elsősorban Jovanovic vezérletével visszaállította a nyolcpontos különbséget a szakasz végére.

A negyedik negyedben a DVTK már kézben tartotta a meccset, még úgy is, hogy Ruff-Nagy Dóráék továbbra is hősiesen küzdöttek és nem adták fel, végül azonban a Diósgyőr érvényesítette a papírformát és magabiztosan szerzett előnyt a párharcban.

DVTK HUN-Therm–SERCO UNI Győr 75–62 (20–15, 20–17, 19–19, 16–11)
legjobb dobók: Jovanovic 19, Charles 16, Aho N. 10, Kányási 10, illetve Bach 16, Ruff-Nagy 15, Dubei 10, Gyöngyösi 10

A második mérkőzést szombaton rendezik Győrben.

A 3. helyért, 1. mérkőzés:
TARR KSC Szekszárd–Sopron Basket 82–67 (19–19, 20–15, 21–20, 22–13)
A párharc az egyik fél második sikeréig tartanak.

Kapcsolódó írásaink