Sport

Völgyi Péter: A világbajnoki selejtezőn szeretnénk jól szerepelni

Székely Norbert, a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKOSZ) keddi elnökségi ülésén lemondott posztjáról, a testület pedig Völgyi Pétert nevezte ki utódjának

Az MKOSZ a női válogatott szövetségi kapitányi pozíciójában továbbra is magyar vezetőedzőben gondolkodott – áll a közleményben.

Völgyi Péter: A világbajnoki selejtezőn szeretnénk jól szerepelni
Völgyi Péter a DVTK mestereként is tovább dolgozhat
Fotó: Facebook/DVTK kosárlabda

„Óriási megtiszteltetés egy válogatott szövetségi kapitányának lenni – mondta az M4 Sportnak Völgyi Péter, aki a kapitányi feladatok ellátása mellett marad a DVTK vezetőedzője. – Ha van egy jó stáb, akkor ez a két munka remekül összeegyeztethető és egyik sem sínyli meg a másikra fordított időt.”

A szakember azt is kiemelte, hogy bőven van ideje átgondolni a feladatokat, és azt, hogy milyen stábbal tud együtt dolgozni a jövőben.

„Szeretnénk a világbajnoki selejtezőn jól szerepelni, kihozni belőle maximumot. Nagy kérdés, hogy az augusztus közepi időpont miatt hány játékos áll majd rendelkezésre és milyen felkészülést lehet csinálni. Utána pedig érkeznek az Európa-bajnoki selejtezők és nyilván ki kell jutni az Eb-re” – sorolta a célokat az új szövetségi kapitány.

A férfi szakágban korábban magyar bajnoki címig és kupagyőzelemig jutó Völgyi a DVTK női csapatával idén az Euroliga négyes döntőjének küszöbéig menetelt, a bajnokság alapszakaszát pedig az élen zárta. A szakember tavaly az év edzője lett, miközben 2017-től tavaly nyaráig az U18-as női válogatottat vezette, mellyel 2019-ben Eb-ezüstérmet szerzett.

Kapcsolódó írásaink