Sport

Schmidt Ádám: Minden eddiginél nagyobb támogatás a kis és közepes sportegyesületeknek

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága a Sportegyesületek Országos Szövetségével együttműködésben idén is meghirdette a HISZEK Benned! sport programot.

Schmidt Ádám: Minden eddiginél nagyobb támogatás a kis és közepes sportegyesületeknek
Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kezdeményezés célja, hogy támogatást biztosítson azon kis és közepes sportszervezetek számára, amelyek az utánpótlás-nevelés terén nélkülözhetetlen munkát végeznek – tájékoztatta az államtitkárság pénteken az MTI-t.

„A sportért felelős államtitkárságnál az a célunk, hogy Magyarország egészségesebb, sportszerető nemzet legyen, és a gyerekek, a fiatalok is többet sportoljanak. Ebben a küldetésünkben kiemelten számítunk a sportegyesületekre is, ezért igyekszünk az egyes programjainkkal támogatást nyújtani a számukra. A HISZEK Benned! sport programot ezért idén minden eddiginél magasabb, 550 milliós forintos keretösszeggel hirdettük meg” – hangsúlyozta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

A programot a 2016-os elindítása óta óriási érdeklődés övezi és folyamatos a túljelentkezés.

„Az eddigi nyolc pályázati fordulóban 1,8 milliárd forint segítette a magyar kis és közepes sportegyesületek támogatását, és több mint 4800 pályázat érkezett be, amelyek közül több mint 2700 részesült pozitív elbírálásban. Bízunk benne, hogy idén is nagy számban jelentkeznek az arra jogosult sportszervezetek a Sportegyesületek Országos Szövetsége honlapján meghirdetett pályázati kiírásra” – fogalmazott Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke.

A HISZEK Benned! sport programra 2024. május 15-ig lehet jelentkezni.

Kapcsolódó írásaink