Sport

Marozsán Fábián előkelő helyen a tenisz-világranglistán

A legjobb magyar teniszező a héten a barcelonai salakpályás viadalon szerepel, 17. kiemeltként a második fordulóban, a 32 között kezd majd

Legjobb magyarként Marozsán Fábián a 39. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

Marozsán Fábián előkelő helyen a tenisz-világranglistán
Marozsán Fábián, az első számú magyar teniszjátékos
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Al Bello

A 24 éves magyar játékos a múlt héten nem versenyzett, s az egy héttel ezelőtti pozíciójához képest két helyet visszacsúszott. Marozsán a héten a barcelonai salakpályás viadalon szerepel, 17. kiemeltként a második fordulóban, a 32 között kezd majd.

Fucsovics Márton is rontott, öt helyet visszacsúszva most a 82., a spliti tornán döntős Piros Zsombor pedig – aki tavaly megnyerte a horvátországi tornát – nyolc helyet rontva a 122.

Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovic vezeti az olasz Jannik Sinner és a spanyol Carlos Alcaraz előtt.

A nőknél változatlanul Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, ő hat helyet javítva a 108., Gálfi Dalma a 135., Udvardy Panna a 150., míg Babos Tímea a 180.

Az élen változatlanul a lengyel Iga Swiatek áll a fehérorosz Arina Szabalenka és az amerikai Coco Gauff előtt – a WTA honlapja alapján.

Kapcsolódó írásaink