Sport

Ilyés Ferenc: A mutatott játék csodaszámba ment

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke értékelte az olimpiai kvótás női válogatott debreceni játékát

A válogatott csütörtökön 49–11-re verte Nagy-Britanniát, pénteken 28–25-re nyert Svédország ellen, vasárnap pedig 37–28-ra múlta felül Japánt, így az első helyen végzett és kvótát szerzett a nyári, párizsi olimpiára.

Ilyés Ferenc: A mutatott játék csodaszámba ment
Ilyés Ferenc, az MKSZ elnöke
Fotó: Facebook

„Fantasztikus győzelem, tornagyőzelem, és nemcsak azért vagyok büszke rátok, mert kijutottatok az olimpiára, hanem azért is, mert a mutatott játék csodaszámba ment. Bízom benne, hogy a jövőben is ugyanígy fogtok teljesíteni” – mondta Ilyés a nemzeti csapat játékosainak és a szakmai stáb tagjainak vasárnap este 11 óta után a Főnix Arénában tartott banketten.

„Fantasztikus siker, hogy húsz év után újra két csapattal vagyunk ott az olimpián, ti is meglátjátok majd, mennyit jelent ez” – tette hozzá az elnök.

Az MKSZ-t napra pontosan egy éve vezető Ilyés elárulta: személyesen fogadhatta a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőinek gratulációját, mert Gyulay Zsolt elnök, Fábián László főtitkár, Bartha Csaba sportszakmai igazgató és Szabó Bence korábbi főtitkár is a helyszínen tekintette meg a meccset.

„Az olimpiai bizottság nagyon büszke ránk, és nagyon várták, hogy teljesítsük a célt” – közölte Ilyés, aki köszöntetet mondott a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságának a támogatásért, aminek köszönhetően mindkét olimpiai selejtezőt megrendezhették, a férfit márciusban Tatabányán, a nőit pedig most Debrecenben.
„Telt ház előtt ünnepeltünk. Azt hiszem, ennél több nem kívánhat egy sportoló, hogy a saját közössége, a családtagjai, a barátai ünneplése közepette jusson ki az olimpiára” – mondta.

Ilyés megjegyezte, hosszú út áll a csapatok előtt, hiszen a játékosok feláldozzák a nyarukat, de ez nyilván nem fog fájni senkinek, hiszen ott lehetnek az ötkarikás játékokon.
„Bízom benne, hogy olyan eredményt értek el, amire mindannyian büszkék leszünk, de természetesen már most is büszkék vagyunk rátok” – hangsúlyozta az elnök.


Kapcsolódó írásaink