Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező – Golovin: Nagyon fontos, hogy a britek elleni mérkőzésen ne történjen sérülés

Golovin Vlagyimir szerint a kameruni csapat helyett érkező britek gyengébbek ugyan, de előbbi mégis jobb lett volna, mert ismerik őket

Golovin Vlagyimir magyar szövetségi kapitány szerint a debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőre beugróként érkező brit válogatott ellen igyekeznek felkészülni a hátralévő rövid időben, de a legfontosabb szerinte az, hogy az ellenük sorra kerülő csütörtöki mérkőzésen senki ne sérüljön meg.

Női kézilabda olimpiai selejtező – Golovin: Nagyon fontos, hogy a britek elleni mérkőzésen ne történjen sérülés
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
Fotó: AFP/Jure Makovec

Kedd este derült ki, hogy a kameruniak utazási nehézségek miatt nem vehetnek részt a magyarországi négyes tornán, melyen az első két helyezett szerez majd olimpiai kvótát. A magyarok és a nemzetközi szövetség szabadkártyájával érkező britek mellett a svédek és a japánok lépnek pályára Debrecenben csütörtökön, pénteken, illetve vasárnap.

A szövetségi kapitány az M4 Sportnak szerdán úgy nyilatkozott, tudták, hogy a kameruniaknak problémái vannak a vízumokkal, de bíztak benne, hogy megérkeznek, aztán kedden este fél tízkor derült ki, hogyan döntött a nemzetközi szövetség.

„Sok információ nincs róluk” – mondta a britekről. „Szereztünk pár videót, tudjuk már a névsort, próbálunk még találni anyagot, hogy fel tudjunk készülni belőlük.”

Golovin Vlagyimir szerint a brit csapat gyengébb, mint a kameruni, de utóbbi mégis jobb lett volna, mert ismerik őket, a világbajnokságon játszottak velük, tudják, milyen erőt képviselnek. Kiemelte: „nagyon fontos, hogy azon a mérkőzésen ne történjen sérülés, a többi pedig menetrend szerint megy majd”.

A debreceni női olimpiai selejtező programja:
csütörtök:
MAGYARORSZÁG–Nagy-Britannia 15.30
Svédország–Japán 18.00
péntek:
MAGYARORSZÁG–Svédország 18.00
Japán–Nagy-Britannia 20.30
vasárnap:
Nagy-Britannia–Svédország 16.45
MAGYARORSZÁG–Japán 19.15

Kapcsolódó írásaink