Sport

Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben

A magyar indulók közül a Csomós Miklós, Nagy Attila kettős áll a legelőkelőbb helyen, ők hatodikak, hátrányuk több mint 26 másodperc a vezető pároshoz képest

A pénteken rendezett királyszentistváni prológ után szombaton a hegyesdi, a kislőtéri, valamint a várpalotai gyorsasági szakaszokkal folytatódott az idei Eb-szezon első viadala, mindhárom szakaszt kétszer, egyszer délelőtt, egyszer pedig délután kellett teljesítenie a mezőnynek.

Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben
A litván Vladas Jurkevicius, Aisvydas Paliukenas páros Skoda Fabia Evo típusú versenyautójával a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutama, a Rally Hungary negyedik gyorsasági szakaszán Várpalota közelében, 2024. április 13-án
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az összetett elsőségért Heikkilä, valamint a hozzá hasonlóan Toyota Yarisszal versenyző lett Martins Sesks között alakult ki nagy csata, a finn pilóta három, Sesks két szakaszt nyert meg, a nap végére pedig az éllovas 2,3 másodperc előnyre tett szert közvetlen riválisával szemben.

Az Eb-címvédő új-zélandi Hayden Paddon és John Kennard duója negyedik az összetettben, hátrányuk 12 másodperc a finn éllovassal szemben.

A veszprémi központtal a hétvégén zajló Eb-futam a HUMDA országos ralibajnokság idénynyitó versenye is egyben, a 30. Veszprém-ralin pedig Csomósék állnak az élen, őket a Ranga Péter, Czakó János kettős követi másodikként, az ob-értékelés harmadik helyén pedig a zárónap előtt a László Martin, Bán Viktor duó áll.

A Rally Hungary vasárnap további hat gyorsasági szakasszal zárul.

Rally Hungary, állás a 2. nap (7 gyorsasági szakasz után):
1. Mikko Heikkilä, Kristian Temonen (finn, Toyota Yaris GR Rally2) 59:41.0 perc
2. Martins Sesks, Renars Francis (lett, Toyota Yaris GR Rally2) 2.3 másodperc hátrány
3. Simone Tempestini, Sergiu Itu (román, Skoda Fabia RS Rally2) 6.3 mp h.
...6. CSOMÓS MIKLÓS, NAGY ATTILA (Skoda Fabia Rally2 EVO) 26.6 mp h.

Kapcsolódó írásaink