Sport

Jégkorong: A Corona Brasov lett az Erste Liga bajnoka

A brassóiak a döntő negyedik mérkőzésén is legyőzték az FTC-Telekomot

A magyar bajnok FTC a döntő első harmadában lőtt három gólt, de már azt a budapesti találkozót is elveszítette 5–3-ra, akárcsak a szombatit 4–0-ra, ráadásul kedden Brassóban is alulmaradt 5–2-re, így a Corona közel került története első bajnoki címéhez.

Jégkorong: A Corona Brasov lett az Erste Liga bajnoka
A győztes Corona Brasov csapata és stábja a jégkorong Erste Liga döntője Corona Brasov – FTC-Telekom negyedik mérkőzésének végén a brassói Olimpiai Jégpályán 2024. április 10-én. Fennállása során először lett bajnok a Corona Brasov a jégkorong Erste Ligában, miután a döntő negyedik mérkőzésén is legyőzte az FTC-Telekomot
Fotó: MTI/Veres Nándor

Alaposan bekezdett a házigazda, és bár kihagyott egy emberelőnyt, a 8. percben kontrából Judd Blackwater nem hibázott, Arany Gergely lábai között lőtt a kapuba. Ezt követően erőre kapott az FTC, de két fórt is elpuskázott.

A második harmadban Nolan LaPorte kiállításával megtört a vendégek lendülete, majd a 31. percben Albert Zagidullin takarásból leadott távoli lövésével már két gól volt a különbség. Egy újabb felesleges kiállítás után Sebastien Piche kísérletébe Philippe Cornet tette bele az ütőjét, így 3–0-ra alakult az állás. A hajrában több ferencvárosi légiós is kiült a büntetőpadra, a hazaiak pedig egy újabb kontrából megint eredményesek voltak Szabó Pál Krisztián révén. Az utolsó percekben az FTC is emberelőnybe került, ebből Nagy Gergő talált be, így a becsületgól megszerzése sikerült.

Eredmény, döntő, 4. mérkőzés: Corona Brasov–FTC-Telekom 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)
gól: Blackwater (8.), Zagidullin (31.), Cornet (50.), Szabó (58.), illetve Nagy G. (59.)

A párharcot 4–0-s összesítéssel a Corona Brasov nyerte.

Kapcsolódó írásaink

Állkapocstörés a jégen

ĀKiss Dániel, a jégkorong Erste Ligában szereplő Újpest válogatott hátvédje vasárnap szenvedett súlyos sérülést