Sport

Jégkorong Erste Liga: már 3–0-ra vezet a Brassó a döntőben

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc negyedik mérkőzését szerdán rendezik ugyancsak Brassóban, és ha megint nyer a házigazda, akkor fennállása során először lesz ligaelső

A Corona Brasov kedd este 5–2-re győzte le az alapszakaszelső vendég Ferencvárost, így összesítésben már 3–0-ra vezet.

Jégkorong Erste Liga: már 3–0-ra vezet a Brassó a döntőben
Megint győztek a brassóiak, és már 3–0-ra vezetnek a Fradi ellen (képünk a Ferencváros-Corona Brasov összecsapáson készült a fővárosi Tüskecsarnokban 2024. április 5-én)
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar bajnok FTC a döntő első harmadában lőtt három gólt, ám már azt a találkozót is elveszítette 5–3-ra, akárcsak a szombati csatát 4–0-ra, így az utóbbi öt játékrészben nem talált be, miközben kilenc gólt kapott.

A zöld-fehérek célja, hogy legalább az egyik brassói mérkőzésen nyerjenek, máskülönben a rivális fennállása során először megnyeri az Erste Ligát.

A kezdeti puhatolózás után a harmad derekán felpörögtek az események. Előbb egy kontrából vezetést szerzett a Brassó, majd Vladimir Roth emberelőnyben leadott távoli lövésével egyenlített a rivális. Az FTC 124 perc 45 másodperc után vette be Alex Dubeau kapuját.

A második harmad elején fórban a Corona újra vezetéshez jutott, Sebastien Piche távoli lövésébe Jared van Wormer nyúlt bele. A meccs derekán 63 másodperc alatt újabb két hazai gól született egyaránt kontrából. Majd 4–1 után Nagy Gergő szépített, miután elfeledkeztek róla a védők.

A záró játékrészben jól védekezett a Corona és végül üres kapus góllal magabiztos sikert aratott.

Döntő, 3. mérkőzés: Corona Brasov (romániai) – FTC-Telekom 5–2 (1–1, 3–1, 1–0)
gól: Lowney (14.), Van Wormer (26.), Sills (31.), Williams (32.), Valchar (60.), illetve Roth (15.), Nagy G. (33.)

Kapcsolódó írásaink

Állkapocstörés a jégen

ĀKiss Dániel, a jégkorong Erste Ligában szereplő Újpest válogatott hátvédje vasárnap szenvedett súlyos sérülést