Sport

Ismét parádézott az új sztár

A tavalyi amatőr játékosbörze első választottja, Victor Wembanyama ismét fantasztikus teljesítménnyel vezette hosszabbításos győzelemre a San Antonio Spurs csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Ismét parádézott az új sztár
A francia center 40 ponttal és 20 lepattanóval segítette diadalra a texasi együttest
Fotó: AFP/Getty Images/NBAE/Darren Carroll

A francia center 40 ponttal és 20 lepattanóval segítette diadalra a texasi együttest a vendég New York Knicks gárdájával szemben, ráadásul újoncként több mint harminc éve senki nem volt képes ilyen produkcióra. Legutóbb 1993 februárjában a legendás Shaquille O'Neal ért el 46 pontot és 21 lepattanót az első NBA-ben töltött idénye során.

Wembanyama nemcsak a történelmi teljesítményének örülhetett, hanem a meccsnyerő kosárnak is, amely egy hárompontos volt 1:12 perccel a vége előtt, így a Knicks kikapott Jalen Brunson 61 pontja ellenére, ami egyetlen ponttal marad el Carmelo Anthony tíz évvel ezelőtti klubcsúcsától.

A pénteki játéknapon folytatódott a Houston Rockets diadalmenete: a texasiak sorozatban 11. sikerüket a Utah Jazz otthonában aratták. A 101-100-as győzelem elsősorban Jalen Greennek köszönhető, aki 34 pontjából harmincat a második félidőben szerzett. A nap rangadóján a Minnesota Timberwolves idegenben könnyedén verte a címvédő Denver Nuggetset, így átvette a vezetést a nyugati főcsoportban.

A Brooklyn Nets ligacsúcsot állított be azzal, hogy a második félidőben 18 sikeres hárompontost dobott Cam Thomas és Dennis Schröder vezetésével a vendég Chicago Bulls 125-108-as legyőzése során. A Miami Heat pedig klubcsúcsot ért el a hatvanpontos különbségű diadalával, ugyanis 142-82-re múlta felül a Portland Trail Blazers csapatát.

Kapcsolódó írásaink