Sport

Marozsán szenzációs, már a legjobb 8 között!

A legjobb magyar teniszező újra parádés játékkal rukkolt elő és ezúttal 3 játszmában diadalmaskodott Top10-es ellenfelével szemben

Miamiban aratott három korábbi sikerének köszönhetően pályafutása során először ért oda a világranglista legjobb 50 teniszezője közé Fábián, akire a nyolcaddöntőben ismét komoly feladat várt, hiszen ellenfele a 10. helyezett ausztrál Alex De Minaur volt.

Marozsán szenzációs, már a legjobb 8 között!
A legjobb magyar teniszező továbbra sem talált legyőzőre Miamiban
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Al Bello

Az első szettben mindkét teniszező jól sáfárkodott saját adogatásával (bár 4:3-nál Marozsán kis híján brékelt), így 4:4-re álltak a felek nyolc játék után. A magyar játékos ezt követően hozta saját szerváját, majd elvette ellenfele adogatását, így 6:4-re behúzta a játszmát.

Persze az ausztrálnak sem kellett több, a második szettben háromszor is brékelt, hozva saját szerváit, így 6:0 után jöhetett a döntő játszma. Ott aztán Marozsán azonnal felállt a „padlóról”, s megint bizonyította elképesztő tehetségét. A magyar játékos pazarul teniszezve alig hibázott, kétszer is brékelt, s 6:1-re behúzta a szettet, így megnyerte a meccset is.

Marozsán tehát negyeddöntős Miamiban, az ellenfele pedig a világranglistán 5. helyen álló Zverev lesz.

TENISZ
ATP 100-ES TORNA, MIAMI
NYOLCADDÖNTŐ
Marozsán Fábián–Alex de Minaur (ausztrál, 9.) 6:4, 0:6, 6–1

Kapcsolódó írásaink