Sport

Indian Wells-i tenisztorna: Alcaraz ellen lép pályára Marozsán

Marozsán a 2023-as római és sanghaji verseny után harmadszor jutott a 16 közé 1000-es tornán

Tavalyi szenzációs római diadalához képest ezúttal más meccsre számít a címvédő Carlos Alcaraz ellen Marozsán Fábián, aki kedden csap össze a spanyol játékossal az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Indian Wells-i tenisztorna: Alcaraz ellen lép pályára Marozsán
Marozsán Fábián Carlos Alcaraz ellen teniszezhet
Fotó: AFP/NurPhoto/Noushad Thekkayil

A világranglistán 58. helyezett teniszező hétfőn az MTI-nek adott interjújában először a kaliforniai viadal elejére tekintett vissza.
„Persze örültem, hogy a visszalépett Alexei Popyrin helyett a szerencsés vesztes Jurij Rodionovval kerültem szembe, aztán a második körben a 24. kiemelt Nicolas Jarry már keményebb dió volt. Ő nagyokat szervál és gyorsan játszik, a mérkőzés elején elég tanácstalan voltam. Nem játszottam jól, és csak az utolsó pillanatban tudtam visszakapaszkodni. Ez a fordítás, amely elég ritka ezen a szinten, nagy lendületet adott Thiago Seyboth Wild ellen, aki előzőleg alig vesztett gémet, de nekem nagyon jó napom volt" – idézte fel a 24 éves teniszező.

A keddi erőpróbáról úgy vélekedett, hogy alighanem teljesen más meccs lesz, mint tavaly Rómában, amikor salakon az év meglepetését okozva megverte a világelső Alcarazt.
„Egyrészt ismer már engem, és biztosan készül rám. Másrészt kemény pályán nem lehet annyira variálni a játékot, például szögeket ütni vagy ejteni. Itt most bum-bum tenisz lesz, erőből fogunk játszani, és ha valaki ezen a borításon mentálisan vagy fizikálisan lassú, akkor könnyen elmennek az ütések, mert nagyon kevés az idő" – magyarázta a Hajdúszoboszló SE sportolója, hozzátéve, számítania kell arra, hogy a kétszeres Grand Slam-bajnok megpróbálja "bedarálni" őt.

Közölte, nézte a húszéves Alcaraz eddigi találkozóit, végig óriási tempót diktált, szinte elvette a levegőt riválisaitól, és ilyenkor mindenkinek nehéz dolga van ellene. Még a 31. kiemelt, korábbi top 10-es Felix Auger-Aliassime-nek sem volt ötlete az előző fordulóban a spanyollal szemben.

Marozsán Fábián kifejtette, azon lesz, hogy ellenfele minél kellemetlenebbül érezze magát a pályán, és első lépésben szeretne egy szettet hozni ellene, illetve ha van rá mód, akkor természetesen nyerni is.
„Én még csak nem is edzhetek a centerpályán, ahol ő a meccseit vívja, úgyhogy teljesen új lesz nekem a környezet. Tavaly olyan volt legyőzni őt, mintha megnyertem volna a lottóötöst, de attól még remélem, hogy másodszor is sikerülni fog" – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink