Sport

Csodavárás Szegeden a Bajnokok Ligája magyar rangadója előtt

A férfi kézilabda BL párharcának az esélyese a Veszprém

Hatalmas bravúrra lenne szüksége a Szegednek, hogy visszavágjon csütörtök este a Veszprémnek a tavalyi Bajnokok Ligája rájátszásában, hazai pályán elszenvedett súlyos, 36–23-os vereségért. A párharc tétje a negyeddöntőbe jutás, a meccs 18.45-kor kezdődik, a Sport1 közvetíti.

Csodavárás Szegeden a Bajnokok Ligája magyar rangadója előtt
Döntő szerepe lehet a Szeged kapusának, Mikler Rolandnak az első mérkőzésen
Fotó: AFP/TT News Agency/Adam Ihse

A spanyol Carlos Pastor tavalyi távozása óta nem csökkent, hanem nőtt a különbség a két hazai sztárcsapat, a Szeged és a Veszprém között. Igaz egy éve még a spanyol szakember irányította a Szegedet, amely a szintén a negyeddöntőbe jutásért vívott párharcban hazai pályán 36–23-ra, Veszprémben pedig 38–33-ra kapott ki.

Azóta a Bánhidiék teljesítménye romlott, csak a hatodikok lettek a Bajnokok Ligája-csoportjukban. A Veszprém viszont már a csoportkör utolsó fordulójában biztosíthatta volna helyét a negyeddöntőben, ha otthon legyőzi a BL-címvédő német Magdeburgot, de végül két góllal kikapott, így a harmadik helyen zárt. Ebben a szezonban a két csapat egyszer csatázott egymással, november közepén a bajnokságban 30–25-ös vendégsiker született a Pick Arénában.

A Szeged osztrák balszélsője, Sebastian Frimmel reméli, nem ismétlődik meg a tavalyi kínos vereség hazai pályán: „Az egy szörnyű emlék, szóval most nem szeretnék ígérgetni, fogadkozni, csak a feladatra koncentrálni, aztán pedig a pályán bizonyítani. Tudjuk, mennyire erős az ellenfelünk, a Veszprém Európa egyik legjobb csapata. De azt is látom, hogy mi szintén jók vagyunk, hazai pályán pedig mindenki ellen lehet esélyünk. Az biztos, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk csütörtökön.”

A veszprémieknél Gasper Marguc hetek óta kisebb bokasérüléssel küzd, a szegedieknél viszont négy alapember – Bánhidi Bence, Mario Sostaric, Miguel Martins, Matej Gaber – is hiányzott az olimpiai selejtezők óta lejátszott két hazai mérkőzésről. A visszavágót egy héttel később ugyancsak 18.45 órától rendezik Veszprémben. A továbbjutóra a legjobb nyolc között a dán Aalborg HB vár.

A negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzések. Csütörtök: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 18.45 , Wisla Plock (lengyel)–Paris Saint-Germain (francia) 20.45 (a továbbjutóra a Barcelona vár)

Kapcsolódó írásaink