Sport

Férfi vízilabda BL: Bresciában is győzött a Ferencváros

A szerdai összecsapás egészen a negyedik negyed hajrájáig rendkívül szoros volt, az FTC azonban az utolsó két és fél percet 3–1-gyel hozta le, aminek köszönhetően diadalmaskodott

A Ferencváros második mérkőzését is megnyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörében: a magyar bajnokcsapat 11–9-re diadalmaskodott az olasz Brescia vendégeként.

Férfi vízilabda BL: Bresciában is győzött a Ferencváros
Férfi vízilabda BL: A Brescia otthonában is nyert a Ferencváros
Fotó: Facebook/FTC Vízilabda

A zöld-fehérek először tudtak nyerni a Brescia vendégeként. Nyéki Balázs vezetőedző a találkozót követően elmondta, nagyon boldog a győzelem miatt, mivel a Brescia egy remekül felkészített rivális, és ellene is sikerült nyerniük. Hozzátette, a csapat messze nem játszott tökéletesen, de a végjátékban sikerült jó döntéseket hozni és fizikálisan is a rivális fölé tudtak kerekedni, ez volt a győzelem kulcsa.

A szakember megjegyezte, mivel a játékosok teljesítették a „megállapodást”, azaz a BVSC elleni bajnoki rangadón és most is győztek, így most kapnak némi pihenőt.
Az FTC – amely szezonbeli 27. tétmérkőzését is megnyerte – a harmadik fordulóban, április 3-án a spanyol Barceloneta otthonába látogat. A csoportból az első kettő jut a sorozat négyes döntőjébe, amelyet június 5. és 7. között Máltán rendeznek.

Eredmény, negyeddöntős kör, 2. forduló:
Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 9–11 (3–3, 1–1, 1–2, 4–5)
a magyar csapat gólszerzői: Nagy Á., Mandic, Fekete 2–2, Vigvári Ve., Pohl, Argiropulosz, Molnár, Német 1–1

A csoport másik mérkőzésén:
Olympiakosz (görög)–Barceloneta (spanyol) 10–7 (4–2, 2–0, 2–2, 2–3)

Kapcsolódó írásaink