Sport

Vízilabda: a szövetségi kapitány szerint „ez benne volt a pakliban”

A játékosok támadásról támadásra vesztették el a koncentrációt, ez a találkozó számukra papíron kötelező győzelem lett volna, ettől pedig még nehezebb volt a végjáték

A franciáktól elszenvedett negyeddöntős vereség után Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az mondta, „benne volt a pakliban”, hogy problémája lehet az együttesnek.

Vízilabda: a szövetségi kapitány szerint „ez benne volt a pakliban”
Varga Zsolt szövetségi kapitány (j) magyaráz, balról Németh Toni a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország–Franciaország–mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„A mérkőzés első felében kiválóan játszottunk, leszedtük azokat a legfontosabb embereket a pályáról, akik aztán megnyerték nekik a mérkőzést. Nyilván ki volt emelve, hogy Thomas Vernoux ne lőjön, ne hagyjuk ott, erre a végén sorozatban szerezte az akciógólokat” – nyilatkozta Varga Zsolt a dohai összecsapást követően.

Varga Zsolt csapata védelmében kiemelte, a két hét felkészülés után – ezt megelőzően egy megfiatalított keret játszott a januári horvátországi Európa-bajnokságon – benne volt, hogy nem lesznek jó játékformában időben: „Ez benne volt a pakliban, de bíztam benne, hogy a csoportmérkőzések végére megfelelő formába tudunk kerülni.”

A szakember kiemelte, az ehhez hasonló pofonokra szükség van, de persze nem egy világversenyen: „Tavaly a világbajnokság előtt a világkupán volt olyan vereségünk, ami után ki tudtuk javítani a hibákat és a helyükre kerültek a dolgok. Biztos vagyok benne, ha még két hétig tartana a vb, akkor kijavítanák a hibákat.”

Az MTI kérdésére a kapitány elmondta, 8–6-nál éppen azért kért időt, hogy megtörje a rivális lendületét, és ha a csapat akkor szerez egy gólt, akkor talán visszatalált volna a meccs eleji formájához, de ilyenkor már „nehézzé válik a labda”.

A három gólt szerző Zalánki Gergő szerint négygólos vezetésnél elkényelmesedtek: „Senkit sem szabad lebecsülni, mi pedig 8–4-nél azt hittük, hogy ez megvan. Ők szerencsés gólokat lőttek, mi pedig kihagytunk mindent, ötméterest, ziccert. Ilyen a sport, nyáron nekünk volt szerencsénk, most ezt elbénáztuk”.

Vogel Soma ugyan jól kezdte a mérkőzést, de hajrában már ő is többször tehetetlennek bizonyult: „Azt hittük, hogy a kezünkben volt a mérkőzés, és az utolsó másfél negyed már sétagalopp lesz. Tudtuk, hogy küzdeni fognak az utolsó pillanatig, és hogy kikre kell figyelni” – mondta az FTC hálóőre, aki szerint ez egy jó visszajelzés, hogy nem szabad megállni a munkával, elkényelmesedni.

A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5–8. helyért folytathatják a szerbek ellen.

Kapcsolódó írásaink