Sport

A Fenerbahce futballistáira támadtak a Trabzonspor szurkolói

A török rendőrség 12 embert őrizetbe vett azután, hogy a házigazda Trabzonspor szurkolói berohantak a pályára és rátámadtak a győzelmüket ünneplő Fenerbahce labdarúgóira a két csapat bajnoki meccsét követően.

A Fenerbahce futballistáira támadtak a Trabzonspor szurkolói
A Trabzonspor szurkolói rátámadtak a győzelmüket ünneplő Fenerbahce labdarúgóira
Fotó: AFP/DHA(Demirören News Agency)/Handout

A 3–2-es vendégsikerrel zárult vasárnapi találkozó lefújása után a felbőszült trabzoni drukkerek elözönlötték a pályát, majd ütni és rugdosni kezdték a Fener futballistáit, akik közül többen felvették a kesztyűt és visszaütöttek. A játékosok végül a helyi biztonsági szolgálat embereinek segítségével tudták elhagyni a játékteret és bemenekülni az öltözőbe.

A botrányos vasárnapi események másnapján Ali Yerlikaya belügyminiszter az X közösségi oldalon közölte, hogy a 12 őrizetbe vett személy között van többek között az, aki a meccs alatt a lelátóról megdobta a Fenerbahce vezetőedzőjét, illetve az, aki elsőként rohant a pályára és az is, aki a szögletzászlóval támadt a játékosokra. A politikus a bejegyzés megjelenése előtt úgy nyilatkozott, hogy a nyomozás már elindult az ügyben és minden pályára rohanó személyt azonosítani fognak.

Az esetre Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is reagált, hangsúlyozva, hogy elfogadhatatlan, ami történt és a tetteseket meg kell büntetni.

A török bajnokság mostani szezonjában nem ez volt az első komoly visszhangot kiváltó botrány. Néhány hónapja ugyanis egy rövid időre felfüggesztették a pontvadászatot, miután az Ankaragücü klubelnöke megütött egy játékvezetőt és letartóztatták.

Kapcsolódó írásaink