Sport

2024 Párizs – Marozsán tovább menetel a mestertornán

Marozsán Fábián bejutott a nyolcaddöntőbe az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna 9,5 millió dollár (3,45 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyében.

2024 Párizs – Marozsán tovább menetel a mestertornán
Marozsán remek formában játszik az ATP-tornákon
Fotó: NurPhoto via AFP/Noushad Thekkayil

A világranglistán 58. játékosra – aki az előző körben a 24. kiemelt chilei Nicolas Jarryt búcsúztatta – a 32 között Thiago Seyboth Wild (65.) várt. A brazil ellenfél a selejtezőből érkezett, így már négy mérkőzést nyert, és legutóbb a 15. kiemelt Karen Hacsanovot verte.

Első találkozójukon mindketten erőteljes alapvonaltenisszel kezdtek, keveset rontottak, majd 3:2-nél a 24 esztendős magyar élt az első bréklabdájával. Itt nem állt meg, mivel 5:2-nél is elvette az egyre többet bizonytalankodó rivális adogatását, és 29 perc elteltével szettelőnyben volt.

A folytatásban is Marozsán volt hatékonyabb, és agresszivitását jelezte, hogy közvetlenül az alapvonalnál fogadott – ellenfele méterekkel hátrébb –, miközben a szervái érinthetetlennel bizonyultak. Adogatóként ekkor 35 pontból 29 az övé lett, a hálónál pedig egyszer sem rontott. Az újabb brék ismét 3:2-nél következett be, a magyar éljátékos ezúttal is 5:2-re ellépett, majd egy 15 labdamenetes játék végén, az ötödik meccslabdáját kihasználva győzött, a találkozó 68 percig tartott. Ezzel Marozsán a 2023-as római és sanghaji verseny után harmadszor jutott a 16 közé 1000-es tornán.

A Hajdúszoboszló SE sportolójára – aki a kaliforniai szupertorna egyetlen magyarja – a nyolcaddöntőben a címvédő és volt világelső Carlos Alcaraz (2.) vár kedden, akit egyetlen mérkőzésükön, tavaly Rómában salakon legyőzött.

Eredmény, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Marozsán Fábián–Thiago Seyboth Wild (brazil) 6:2, 6:2

Kapcsolódó írásaink