Sport

A budapesti világbajnokságon búcsúzik az Európa-bajnok magyar táncpáros

A versenynek a Ludovika Aréna ad otthont

A márciusi budapesti világbajnokságon fejezi be pályafutását a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina táncpáros, amely kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer Európa-bajnok lett, a világjátékokon pedig többször is döntős volt.

A budapesti világbajnokságon búcsúzik az Európa-bajnok magyar táncpáros
Idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének, a WDSF professzionális latin világbajnokságnak
Fotó: Facebook/Magyar TáncSport Szakszövetség /Hungarian DanceSport Association

A Magyar TáncSport Szakszövetség szerdai közlése szerint idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének, a WDSF Professzionista latin világbajnokságnak. A versenynek a Ludovika Aréna ad otthont, ahol március 23–24-én, a vb-vel egy időben a magyar bajnokságot is megrendezik.

„A mintegy 1300 férőhelyes aréna a két nap alatt fogadja a világ legjobb latin táncosait, valamint a hazai bajnokság húsz kategóriájának legjobb versenyzőit a gyermek kategóriától egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig” – mondta Zsámboki Marcell, a hazai szövetség elnöke.

„A világbajnokságra a nemzetközi szövetség, azaz a WDSF tíz, magasan kvalifikált pontozóbírót küld hazánkba, a magyar színeket Tóth István képviseli majd” – tette hozzá az elnök.

Kapcsolódó írásaink