Sport

Cselgáncs: Tóth Krisztián célja a világbajnoki cím és az olimpiai érem

A Tokióban bronzot nyert, világbajnoki ezüst- és bronzérmes versenyző az M4 Sportnak kiemelte: várja az olimpiát, előkelő helyen szerepel az ötkarikás és a világranglistán is, meglátása szerint 99,9 százalék az esélye, hogy ott lesz a párizsi játékokon

„Az érem nagyon jól esik az embernek, még annak tükrében is, hogy kicsit szomorkás vagyok az elveszített döntő miatt. Nem voltam csúcsformában, elég hektikusan mozgok mostanában, hol beteg vagyok, hol nem, ez elég hullámzó" – fejtette ki a 29 éves cselgáncsozó, visszatekintve a nyolc napja a bakui Grand Slam-viadalon megszerzett ezüstjére.

Cselgáncs: Tóth Krisztián célja a világbajnoki cím és az olimpiai érem
Tóth Krisztián érmes reményekkel utazhat Párizsba is
Fotó: AFP/Franck Fife

Hozzáfűzte, összességében így is nagyon jó eredmények tartja a második helyet, főleg annak függvényében, hogy elég nehézkesen indult a versenynapja. Az ott megszerzett pontjaival az olimpiai rangsort vezeti, a világranglistán második. Kiemelte azt is, hogy a férfi cselgáncsozókat tekintve ezzel neki van a legtöbb érme a nemzetközi szövetség (IJF) versenyein.

„Ez egy olyan történelmi pillanat, amit hajkurásztam az elmúlt időszakban, ez volt a 33. érmem" – hangsúlyozta Tóth.
Kitért rá, hogy a felnőtt mezőnyben eltöltött több mint tíz év után nehéz olyan „reális és elérhető" célokat találnia, amik motiválják, ezek közül az egyiket sikerült elérnie. További célkitűzése a világbajnoki cím, valamint az, hogy első magyar dzsúdósként szerezzen két olimpiai medált. Véleménye szerint 90 százalékos formában kell kimennie a világbajnokságra – amelyet a résztvevők száma miatt „óriás olimpiának" nevezett –, ebből kell a csúcsformát a fő célra, az olimpiára időzíteni.

Kapcsolódó írásaink

Cselgáncs Eb: Tóth Krisztián bronzérmes

ĀAz olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-második magyar a bronzcsatában a 2019-ben világbajnok holland Noel van’t Enddel találkozott, akit az eddigi hét összecsapásukon hatszor megvert