Sport

Bácsi Péter: Most nem az érmekre hajtunk elsősorban

A hazai szövetség tájékoztatása szerint 18 fő vesz részt a kontinenstornán

Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) szakmai igazgatója szerint a válogatott elsősorban nem az érmekre hajt a hétfőn kezdődő bukaresti Európa-bajnokságon.

Bácsi Péter: Most nem az érmekre hajtunk elsősorban
Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének (MBSZ) szakmai igazgatója: Most nem az érmekre hajtunk elsősorban, a legfontosabb az, hogy kezdjen kirajzolódni az a forma, amelyikkel minél több kvótát szerezhetünk a kvalifikációs versenyeken
Fotó: www.birkozoszov.hu

A hazai szövetség tájékoztatása szerint 18 fő vesz részt a kontinenstornán. A kötöttfogásúak 87 kilós súlycsoportjában világbajnok Losonczi Dávid lebetegedett, ezért helyette a súlycsoport Eb-címvédője, Takács István indul Bukarestben. Az olimpiai kvótával rendelkező szabadfogású Muszukajev Iszmail ezúttal egy súlycsoporttal feljebb, a 70 kilósok között lép szőnyegre.

Bácsi Péter szerint a női csapat összeállítása okozta a legnagyobb kihívást, mivel nemrég kiderült, hogy Szekér Szimonettának (50 kg) meg kell operálni a térdét, így még az is lehet, hogy hosszabb kihagyás vár rá. Szenttamási Róza újoncként mutatkozhat be a felnőttek között a nem olimpiai súlycsoportok közé tartozó 55 kilóban, valamint a 76 kilós Eb-bronzérmes Nagy Bernadett is visszatér, aki térdsérülése miatt a 2022-es budapesti kontinensviadal óta mindössze egy versenyen vett részt.

„Most nem az érmekre hajtunk elsősorban, a legfontosabb az, hogy kezdjen kirajzolódni az a forma, amelyikkel minél több kvótát szerezhetünk a kvalifikációs versenyeken” – mondta a versenyzőként világ- és Európa-bajnok szakember.

A bukaresti Eb hétfőn a kötöttfogásúak küzdelmeivel rajtol, majd szerdától a nők, péntektől pedig a szabadfogásúaké lesz a főszerep a jövő vasárnap záruló kontinensviadalon.

A magyar csapat:
Európa-bajnokság:
nők: Orsós Sztálvira (53 kg, Csepel TC), Szenttamási Róza (55 kg, Csepel TC-KIMBA), Bognár Erika (57 kg, BHSE), Dollák Tamara (59 kg, UTE), Szabados Noémi (68 kg, FTC), Nagy Bernadett (76 kg, UTE)
kötöttfogás: Mányik Dávid (67 kg, ESMTK-KIMBA), Váncza István (72 kg, FTC), Fritsch Róbert (77 kg, BHSE), Szilvássy Erik (82 kg, Csepeli BC), Takács István (87 kg, BHSE), Lévai Tamás (97 kg, BHSE), Vitek Dárius (130 kg, BHSE)
szabadfogás: Muszukajev Iszmail (70 kg, FTC), Kuramagomedov Murad (74 kg, Tatabánya), Vida Csaba (86 kg, Csepel TC), Juhász Balázs (92 kg, KTE), Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg, Csepel TC)

Kapcsolódó írásaink