Sport

Nehéz ellenfelek várnak a magyar férfi tenisz-válogatottra

A sorsoláson Magyarország ezúttal a 12 kiemelt között szerepel, és a 12 nem kiemelt közül kap ellenfelet

Nehéz ellenfelek várhatnak az osztályozó csütörtöki sorsolásán a magyar férfi tenisz-válogatottra, amely a múlt héten alulmaradt a németekkel szemben a tatabányai selejtezőben.

Nehéz ellenfelek várnak a magyar férfi tenisz-válogatottra
Nagy Zoltán, a magyar csapat kapitánya
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Nagy Zoltán kapitány együttese 3–2-re kikapott az olimpiai és világbajnok Alexander Zverevet nélkülöző riválisától hazai pályán. Ez azt jelenti, hogy a háromszoros Davis Kupa-győztes németek továbbjutottak a DK-finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes magyar együttes pedig osztályozót vív szeptemberben.

A szövetség tájékoztatása szerint a sorsoláson Magyarország ezúttal a 12 kiemelt között szerepel, és a 12 nem kiemelt közül kap ellenfelet. Ezek között lehet a top 100-as Taro Daniellel és Josihito Nisiokával felálló Japán, a világbajnok és Grand Slam-döntős Sztefanosz Cicipaszra építő Görögország, a Holger Rune révén szintén top 10-es játékossal büszkélkedő Dánia, a nyolcadik helyen álló Hubert Hurkacz vezette Lengyelország, vagy a három GS-döntőt vívott Casper Ruud fémjelezte Norvégia. A görögökkel, a dánokkal, a norvégokkal itthon játszana a magyar csapat, utaznia kellene ugyanakkor Peruba, Indiába, Tajvanra vagy Lengyelországba is.

A magyarok tavaly szeptemberben 4–0-ra verték Törökországot a keszthelyi osztályozón, így Tatabányán sorozatban ötödször selejtezhettek a fináléba jutásért. Ezekből egyszer, 2018-ban jött össze a világdöntő.

Az osztályozó kiemelt csapatai:
------------------------------
MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország, Svédország, Kazahsztán, Koreai Köztársaság, Svájc, Portugália, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Izrael, Kolumbia
A nem kiemelt csapatok:
------------------------
Tajvan, Dánia, Egyiptom, Görögország, India, Japán, Litvánia, Norvégia, Peru, Lengyelország, Törökország, Ukrajna

Kapcsolódó írásaink