Sport

Nagy Zoltán: Nagyon erős ellenfelünk volt

A magyar válogatott kapitánya szerint nagyon erős ellenféltől kapott ki a csapata, amely 3–2-re alulmaradt Tatabányán a németekkel szemben a tenisz Davis Kupa selejtezőjében.

Nagy Zoltán: Nagyon erős ellenfelünk volt
Marozsán Fábián és Valkusz Máté (szemben) a tenisz Davis Kupa-selejtező páros mérkőzésén kikapott német ellenfeleiktől
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Marton Monus

Nagy Zoltán azzal kezdte értékelését, biztató volt az, hogy 1–1-gyel fordult a párharc a második napra.

„A félidőben x volt, de összességében nagyon erős volt a német csapat. Ezzel együtt mindent kiadtak a fiúk magukból. Párosban ma az első játszma ráment arra, hogy Fábi és Máté (Marozsán és Valkusz) ráérezzen a tempóra, amelyet a világ egyik legjobb párosa diktált. Amikor 1–2 lett az állás, akkor egy döntést kellett hoznom, hogy kit küldjek pályára a folytatásra. Fábi nem tudta vállalni a játékot egy kisebb sérülés miatt, így (Piros) Zsombi vagy Máté jött szóba. Zsombi egy kisebb betegség után érkezett meg, és Mátét éreztem kiegyensúlyozottabbnak, de Struff ellen nem volt meg a könnyedség a játékában, és nem tudta hibára késztetni a németet.”

Az MTI érdeklődésére a szakvezető elárulta, Marozsán szerepeltetése 2–1-es állásnál sem jött volna szóba, és bízott benne, hogy Fucsovics Márton még tétmeccset vívhat a selejtező végén.

Német kollégája, Michael Kohlmann közölte, azért döntöttek mégis az ötödik meccs mellett, mert korábban volt, hogy nem vállaltak tét nélküli találkozót és az nem mindenkinek tetszett.

„Előfordult, hogy nem akartunk ötödik meccset, és negatív visszajelzés érkezett hozzánk emiatt, ezért megbeszéltük, hogy ezúttal nem így lesz. Tavaly nagy csalódás volt, hogy nem jutottunk be a döntőbe, örülök, hogy idén sikerrel vettük ezt az akadályt. Jó csapatunk van Sascha Zverev nélkül is, néha szerencsénk volt, de összességében Malaga a végcél” – mondta, hozzátéve, az eredmények alapján könnyűnek tűnhettek a tatabányai mérkőzések, de ő közben „éveket öregedett”.

A párharcot megnyerő, háromszoros Davis Kupa-bajnok németek továbbjutottak a DK-finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes magyar együttes pedig osztályozót vív ősszel.

Kapcsolódó írásaink