Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb – Bontovics és Kónya remekelt a reményfutamokban

A leghosszabb távon a nőknél nem volt magyar érdekelt a „pótvizsgán”

Bontovics Balázs 1500 méteren, Kónya Zsófia pedig 500 méteren tudott javítani a szombat délelőtti reményfutamokban a sikertelen pénteki selejtezőt követően, így az adott távokon mindketten folytathatják szereplésüket a rövidpályás gyorskorcsolyázók gdanski Európa-bajnokságán.

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb – Bontovics és Kónya remekelt a reményfutamokban
Bontovics és Kónya remekelt a reményfutamokban (képünk illusztráció)
Fotó: Facebook/HUNSKATE - Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

A leghosszabb távon a nőknél nem volt magyar érdekelt a „pótvizsgán”, mivel Kónya Zsófia, Somodi Maja és Sziliczei-Német Rebeka is továbbjutott a selejtezőből, a férfiaknál ketten is. Bontovicsot az ellene elkövetett szabálytalanság miatt továbbjuttatták az első fordulóból, majd a másodikban már nem bízta a véletlenre a dolgot, futamgyőztesként csatlakozott a legjobb húszhoz és Jászapáti Péterhez, ugyanakkor Csizmadia Csaba már az első futamából végleg kiesett.

A sprinttávon Nógrádi Bencének és a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónyának volt esélye javításra azok után, hogy pénteken mindketten elestek a selejtezőben. Utóbbi nagyon magabiztosan megnyerte mindkét futamát, így csatlakozott a negyeddöntős mezőnyhöz, amelyben már ott volt Somodi és Bácskai Sára Luca. Nógrádi nem tudta ezt megismételni, mert bár az első körből még továbbjutott, a másodikban a második helye kevés volt a negyeddöntőhöz, melyben így Tiborcz Dániel egyetlen magyarként szerepel majd.

A Hala Oliviában zajló Eb-n szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le 13.30-tól, vasárnap pedig az 1000 méteres futamokkal és a staféták fináléival zárul a verseny.

Kapcsolódó írásaink