Sport

Férfi kézilabda Eb – Palasics sok segítséget kapott a többiektől

Az egyik legfontosabb bravúrját 12 másodperccel a meccs vége előtt mutatta be

A kapus Palasics Kristóf elmondta, sok segítséget kapott a csapattársaitól pénteken, amikor a magyar férfi kézilabda-válogatott 26–24-re legyőzte Montenegrót az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, Münchenben.

Férfi kézilabda Eb – Palasics sok segítséget kapott a többiektől
Palasics sok segítséget kapott a többiektől
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Marco Wolf

„Nagyon örülök, hogy bizalmat kaptam, és kezdhettem ezen a mérkőzésen. Megpróbáltam százszázalékosan élni vele, de tudom, hogy voltak hibáim, és van, amit rosszul csináltam” – nyilatkozta az MTI-nek a spanyol CB Ciudad de Logrono játékosa, aki tíz védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az egyik legfontosabb bravúrját 12 másodperccel a vége előtt mutatta be, amikor egygólos előnyben hárította Branko Vujovic lövését.

Elmondása szerint abszolút jó volt az összhang a védekező játékosok és közte, sok segítséget kapott a többiektől.

„Sajnos nem tudtam mindegyikkel élni, de ezen mindig lehet javítani, és ezt leginkább mérkőzésszituációban lehet gyakorolni. Ez még csak az ötödik válogatott meccsem volt, tehát nyilván ez idővel még jobb lesz” – magyarázta a hálóőr.

Hangsúlyozta, a kezdés előtt többek között Bánhidi Bencével, Sipos Adriánnal, Ligetvári Patrikkal és Rosta Miklóssal is átbeszélik, védekezésben mit szeretne ő és mit szeretnének a mezőnyjátékosok.

Palasics rávilágított, hatvan percig küzdöttek, nem adták fel, és ez nagyon fontos volt, mert hiába mentek el többször is két-három góllal, Nebojsa Simic védéseire alapozva Montenegró többször visszazárkózott, így végül az utolsó támadáson múlt minden.

Hozzáfűzte, azért is örül nagyon a győzelemnek, mert ez volt élete első felnőtt Európa-bajnoki mérkőzése. Elemezni fogják a meccset, hiszen dolgozniuk kell tovább a hibáik kijavításán, mert ez volt az első állomás, de a csoportkörben hátra van még két nagyon fontos találkozójuk.

A magyarok vasárnap 20.30-tól Szerbiával, kedden 20.30-tól Izlanddal játszanak Münchenben, a középdöntőbe az első két helyezett jut.

Kapcsolódó írásaink