Sport

Férfi kézilabda-Eb – Döntetlent játszott Szerbia és Izland a magyar csoportban

Szerbia 27–27-es döntetlent játszott Izlanddal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjának első fordulójában pénteken Münchenben.

Férfi kézilabda-Eb – Döntetlent játszott Szerbia és Izland a magyar csoportban
A szerb Uros Borzas (b) és Mijajlo Marsenic (j), valamint az izlandi Elvar Jónsson (b2) és Ómar Ingi Magnusson (j2) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Izland–Szerbia-mérkőzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 12-én
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az északi szigetország csapata utoljára a második félidő első percében vezetett. Bár a szerbek egyszer sem voltak háromgólosnál nagyobb előnyben, a szünet után magabiztosabban játszottak, és 130 másodperccel a vége előtt még 27–24-re vezettek. Győzniük azért nem sikerült, mert az utolsó fél percben az izlandiak emberfogással védekeztek már a félpályánál, labdát szereztek, és – amikor már csak hét másodperc volt hátra – egyenlítettek, az utolsó szerb lövés pedig nem talált utat a kapuba.

A Veszprém izlandi balszélsője, Bjarki Már Elísson a mezőny legeredményesebb játékosaként hét gólt lőtt, és megválasztották a meccs legjobbjának. A túloldalon klubtársa, a beálló Dragan Pechmalbec lett a legeredményesebb öt találattal.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:
B csoport (Mannheim):
Ausztria-Románia 31–24 (15–14)
később:
Spanyolország-Horvátország 20.30

C csoport (München):
Izland–Szerbia 27–27 (11–10)
később:
Magyarország–Montenegró 20.30

Kapcsolódó írásaink