Sport

Australian Open – Marozsán edzője a hosszú labdamenetekben bízik

A tréner úgy vélte, Marozsán fejben elképesztően erős

Marozsán Fábián edzője szerint a hosszú labdamenetek vezethetnek eredményre Marin Cilic ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Australian Open – Marozsán edzője a hosszú labdamenetekben bízik
Marozsán Fábián
Fotó: AFP/Wang Zhao

„Az a cél, hogy minél hosszabb labdameneteket alakítson ki Ciliccsel szemben, ugyanez működött Gael Monfils ellen is, minél tovább tartott egy pont, annál jobban megtörte a francia
ritmusát” – utalt Balázs György az aucklandi torna nyitófordulós összecsapására, melyet megnyert a tanítványa. „Ugyanez lehet az ellenszer a 35 éves horvát ellen is, ezzel talán meg lehet fékezni lehengerlő, agresszív stílusát főleg, ha el is fárad tőle”.

A magyar játékos menedzsmentjének tájékoztatása szerint a tréner úgy vélte, Marozsán fejben elképesztően erős, de azt azért nem mondaná biztosra, hogy a fiatal kora miatt minél hosszabb a meccs, annál több esélye van Cilic ellen, mert nehéz decembere volt a betegsége miatt, és most is köhög kicsit, pár napig hőemelkedése is volt, miután elutaztak otthonról.

„Már Aucklandben is elégedett voltam a játékával, a teljesítmények javulásával, és ez az edzésmunka alapján azóta is töretlen, egyre jobban teljesít az edzéseken, pénteken is remekül ment a tréning, amelyen Sebastian Ofner volt a partnere. Most azon vagyunk, hogy vasárnapig felkészüljünk Marin Cilic játékából. Nem könnyű a sorsolás, hiszen egy Grand Slam-tornagyőztesről beszélünk” – fogalmazott Balázs György, aki elárulta, még Hongkongban terveztek közös edzést a horvát sztárral, mert gyermekkora óta ismeri az edzőjét, de végül a rivális hamarabb utazott tovább, így ez elmaradt.

A világranglistán 65. Marozsán magyar idő szerint vasárnap hajnali 2.30-kor lép pályára Cilic ellen, aki 2014-ben megnyerte a US Opent, 2018-ban pedig döntős volt az Australian Openen. A másik két főtáblán érdekelt magyar játékos közül Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval, míg a selejtezőből a legjobb 128 közé jutott Valkusz Máté a hazai pályán szereplő Max Purcellel találkozik az év első Grand Slam-tornájának nyitányán.

Kapcsolódó írásaink