Sport

Australian Open: Valkusz és Bondár a főtábla küszöbén, Piros kiesett + Videó

A világranglistán 214. Valkusz karrierje első Grand Slam-selejtezős sikere után, a második körben a 17. helyen kiemelt Francisco Comesanával (123.) csapott össze csütörtökön, akit megvert az eddigi két találkozójukon

A Melbourne Park 8-as pályájára kiírt csatában a magyar játékos szetthátrányból fordított, és 1 óra 48 perc alatt nyert. Párhuzamosan, a 6-os pályán a 11. kiemelt Bondár Anna (118.) küzdött meg a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Ivana Popoviccsal (545.). Első mérkőzésükön a Hajdúszoboszló SE sportolója kétszer ugyan elvesztette a szerváját, de összességében magabiztosan győzött.

Australian Open: Valkusz és Bondár a főtábla küszöbén, Piros kiesett + Videó
Valkusz Máté
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A nap utolsó magyar szereplője a 20. kiemelt Piros Zsombor (127.) volt, aki az argentin Santiago Rodriguez Tavernával (207.) szállt szembe, pályafutása során először. Az Australian Openen 2017-ben junior bajnok Piros alaposan megküzdött az alapvonalról stabilan ütő riválisával, a kétórás, kiegyenlített ütközet a harmadik játszma 10 pontig tartó rövidítésében dőlt el, amelyben Piros hibázott egy picivel többet.

A nap hősével, Valkusz Mátéval készített interjút a Hungarian Tennis fb-oldala tette közzé.

Objektum doboz

Eredmények:
Australian Open, selejtező, 2. forduló:
Valkusz Máté–Francisco Comesana (argentin, 17.) 2:6, 6:4, 6:2
Bondár Anna (11.)–Ivana Popovic (ausztrál) 6:4, 6:4
Santiago Rodriguez Taverna (argentin)–Piros Zsombor (20.) 6:2, 3:6, 7:6 (10-8)

Kapcsolódó írásaink