Sport

Klopp: Nem a rossz teljesítménye miatt kellett lejönnie Szoboszlainak

Jól kezdett, ám kifejezetten rossz mérkőzést zárt Szoboszlai Dominik a Liverpoolban, a vörösökre ezen a héten két újabb csata vár

A vasárnapi Manchester United elleni, gól nélküli döntetlenre végződött rangadó után kelt a magyar válogatott középpályás védelmére a Pool sztármenedzsere.

Klopp: Nem a rossz teljesítménye miatt kellett lejönnie Szoboszlainak
Szoboszlai Dominik és Jürgen Klopp
Fotó: AFP/Ian Hodgson

Egy-egy rosszabbul alakuló mérkőzés sohasem jön jól, de kifejezetten bosszantó, ha történetesen éppen a történelmi rivális ellen döccen nagyot az addig futó szekér. Márpedig kevésbé szigorúan megítélve is az a helyzet, hogy Szoboszlai Dominik liverpooli pályafutásának egyik, ha nem „a” legrosszabb mérkőzését játszotta vasárnap a Manchester United ellen – fogalmazott az nso.hu.

Az első negyedórában semmi jele sem volt, hogy a magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya idővel elveszítheti a fonalat, a mérkőzés első, valamirevaló kapura lövése is az ő nevéhez fűződött – ám utána majdhogynem felismerhetetlenné vált a játéka: labdavesztések, pontatlan passzok, ütemtévesztések jellemezték a teljesítményét.

„Egyáltalán nem a rossz teljesítménye miatt kellett lejönnie – mondta Jürgen Klopp. – Még nagyon fiatal, de több szituációban is kivételesen jó megoldást választott. Kétségtelen, idővel elég sokszor adtuk el a labdát, de ennek semmi köze a cseréjéhez. A meccs alakulása miatt változtatni kellett a rendszerünkön, szükségem volt két olyan felfutó és magasan játszó szélsőre, mint Joe Gomez és Kosztasz Cimikasz.”

A menedzser magyarázata ellenére a brit sajtó szigorúan ítélkezett Szoboszlai felett. A Liverpoolhoz ezer szállal kötődő helyi lapok közül az Echo és a liverpool.com portál is a csapat leggyengébb láncszemének látta Szoboszlait.

A Liverpoolnak gyorsan túl kell tennie magát a hétvégi rangadón, hiszen szerda este a West Hammel csatázik a Ligakupa negyeddöntőjében, a Premier League következő fordulójában, szombaton pedig a tabellát vezető Arsenal érkezik az Anfield­re.

Kapcsolódó írásaink