Sport

Súlyos büntetés: Döntöttek a török focibírót kegyetlenül megverő klubelnök sorsáról

Kórházba került a kegyetlenül megvert bíró

A török labdarúgó-bajnokságban szereplő Ankaragücü elnökét örökös eltiltással sújtotta a Török Labdarúgó-szövetség, miután a klubvezető brutálisan leütötte Halil Umut Meler bírót a Rizespor elleni bajnoki meccs után – írta meg az Origo.

Súlyos büntetés: Döntöttek a török focibírót kegyetlenül megverő klubelnök sorsáról
Kórházba került a kegyetlenül megvert bíró
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Emin Sansar

A török bajnokságokat kedden azért függesztették fel, mert az 1–1-es eredménnyel végződött Ankaragücü–Rizespor mérkőzésen a hazai csapat elnöke, Faruk Koca berohant a pályára és durván arcon ütötte Halil Umut Meler bírót, aki a földre esett, ahol többen megrugdosták. A játékvezető szemsérüléssel került kórházba, de azóta már kiengedték. A magyar védő, Mocsi Attila sérülés miatt nem volt a Rizespor keretében, a lelátóról nézte végig a találkozót, a botrányos esetnél pedig már a kispad mellett állt, ám a tömeg miatt nem látta az ütést.

Meler, aki szerint Koca halálosan megfenyegette, sejtelmesen beszélt a jövőjéről, szavaiból akár arra is lehet következtetni, hogy többé nem vezet futballmérkőzést.

A botrányosan viselkedő klubelnök mellett két embert vettek őrizetbe, Koca pár órával a letartóztatását követően lemondott posztjáról, és elnézést kért a játékvezetőtől. Az Ankaragücü elnöke azonban hiába bánta meg a tettét, a Török Labdarúgó-szövetség örökös eltiltással sújtotta a klubvezetőt, aki soha többé nem vállalhat semmilyen szerepet a török labdarúgásban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink