Sport

Sakk ob – Csaknem 14 millió forint az összdíjazás

Összesen 13,8 millió forint a díjazása az idei felnőtt sakk egyéni országos bajnokságnak, amelyet keddtől (mától) december 20-ig rendeznek meg a magyar szövetség Falk Miksa utcai központjában.

Sakk ob – Csaknem 14 millió forint az összdíjazás
Képünk illusztráció
Fotó: FIRO SportPhoto via AFP/Ralf Ibing

A meghívásos ob-n húsz férfi és tíz női játékos ül asztalhoz, akik – a jövő évi budapesti sakkolimpia jegyében – a szövetség újításaként ezúttal közös mezőnyben mérik össze tudásukat.

A versenyt Polyánszky Zoltán, a szövetség elnöke nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta: a bajnokságon való részvétel kiváló lehetőség a top játékosoknak arra, hogy megmutathassák játékerejüket, a hölgyeknek hogy meglepetést okozhassanak, az ifiknek pedig, hogy értékes tapasztalatokat gyűjthessenek. Hozzátette: bízik abban, hogy azok a férfi sakkozók, akik távolmaradtak az eseménytől, nem azért nem jöttek el, mert félnek a női játékosoktól.

Az ob lebonyolításában a kilencfordulós svájci rendszert alkalmazzák. A férfiaknál a legjobb tíz versenyző között összesen 8,8 millió, a nőknél a legjobb nyolc között ötmillió forintot osztanak ki. A férfi győztes kétmillió, a női 1,3 millió forinttal gazdagodik.

Kapcsolódó írásaink