Sport

MLB: Otani Sohei Hétszázmillió dolláros szerződése

Hétszázmillió dollárral minden idők legnagyobb összegű sportszerződését írta alá a japán Otani Sohei az észak-amerikai profi basaball-ligában (MLB) érdekelt Los Angeles Dodgersszel.

MLB: Otani Sohei Hétszázmillió dolláros szerződése
Otani Sohei 700 millió dolláros szerződése új csúcsnak számít a sport világában
Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Shuhei Yokoyama

A megállapodás tíz évre szól. A 29 esztendős, háromszoros MLB All Star-játékos, az Amerikai Liga kétszeres MVP-je, aki dobóként és ütőként is kiváló, eddig a városi rivális Angelsben szerepelt.

„Ez egy egyedülálló és történelmi szerződés egy egyedülálló és történelmi játékos számára” – fogalmazott ügynöke, Nez Balelo.

A sportágban ez minden idők legmagasabb fizetése. Az eddigi rekordot az Angels erősítő Mike Trout tartotta, akinek 2019-ben életbe lépett 12 éves szerződése 426,5 millió dollárról szólt. Otani éves 70 milliós bére is a legnagyobb lesz, 43,333 millió volt a korábbi legtöbb, amit Max Scherzer és Justin Verlander keresett egy szezon alatt. A japán játékos az Angelsben ezt megelőzően 42,2 milliót kapott egy idényre.

A 700 millió dolláros szerződés új csúcsnak számít a sport világában. Az argentin világbajnok labdarúgó, Lionel Messi 2017-ben sajtóhírek szerint 674 millió dollárért hosszabbított a Barcelonánál négy évre, míg a portugál Cristiano Ronaldo több mint 500 millióért a szaúdi al-Nasszr együtteshez két és fél évre.

Kapcsolódó írásaink