Sport

Műkorcsolya GP-döntő - Negyedik lett a magyar páros

Az idén Európa-bajnoki ötödik és világbajnoki hetedik magyar kettős a pénteki kűrben 126,51 ponttal az ötödik lett

Nem tudott javítani csütörtöki helyezésén a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a műkorcsolyázók és jégtáncosok pekingi Grand Prix-döntőjében, így végül 192,02 ponttal a negyedik helyen végzett.

Műkorcsolya GP-döntő - Negyedik lett a magyar páros
Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei magyar páros a műkorcsolyázók és jégtáncosok pekingi Grand Prix-döntőjében a negyedik helyen végzett
Fotó: AFP/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Az idén Európa-bajnoki ötödik és világbajnoki hetedik magyar kettős a pénteki kűrben 126,51 ponttal az ötödik lett, s így pályafutása első szuperdöntőjében összetettben a negyedik helyen zárt.

A viadal honlapja szerint a dobogóra a Minerva Fabienne Hase, Nikita Volodin német (206,43 pont), a Sara Conti, Niccolo Macii olasz (205,88) és a Deanna Stellato-Dudek, Maxime Deschamps kanadai (204,30) duó állhatott fel. A magyarok mögött a Rebecca Ghilardi, Filippo Ambrosini olasz páros lett az ötödik, a Lia Pereira, Trennt Michaud kanadai kettős pedig a hatodik.

Az orosz születésű korcsolyázók alkotta magyar páros jól kezdte a szezont, a GP-sorozat vancouveri állomásán, a Skate Canadán október végén második volt, majd november közepén, az espoói fordulóban a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó írásaink