Sport

Férfi kosárlabda BL: kikapott Malagában, így nem juthat már tovább a Falco

A magyar bajnok szombathelyiek kiváló formában érkeztek Spanyolországba, ám a Real Madridot is elintéző Malaga ellen sajnos ez is kevés volt

A magyar bajnok két hete 1/3-ra rontotta győzelmi mérlegét, mivel hazai pályán kikapott a görög Periszteritől. Az ötödik játéknapon még nehezebb feladat várt Milos Konakov vezetőedző tanítványaira, ugyanis a 3/1-gyel éllovas Malagához látogattak, amelytől októberben 87–78-ra kikaptak az Arena Savariában.

Férfi kosárlabda BL: kikapott Malagában, így nem juthat már tovább a Falco
Az Unicaja Malaga magabiztosan győzte le a magyar bajnok Falco csapatát
Fotó: Facebook/Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely (Falco KC Szombathely)

Az A csoportban sereghajtó vasiak már a nyitónegyedben tetemes hátrányba kerültek Andalúziában, a folytatásban pedig csakhamar 15 pontra nőtt a különbség. A magyar válogatott alapembere, Perl Zoltán kiemelkedett társai közül, de a nagyszünetben így is 45–27 volt az állás.

Térfélcsere után sem változott a játék képe, az utolsó felvonás már 62–41-ről indult, s a Falco végül sima vereséget szenvedett. A magyar csapat legjobbja Perl lett 16 ponttal.
A mérlegüket 1/4-re rontó szombathelyiek a csoportkör december 19-én esedékes zárásán a Le Mans-t fogadják. A 3/2-vel álló franciákat már nem tudják megelőzni – mint ahogy a 4/1-nél tartó Malagát sem –, a Periszterit pedig legfeljebb csak utolérhetik 2/4-es mutatóval, de mivel az egymás elleni meccseket a görögök nyerték, a Falco már biztosan negyedik lesz, és nem juthat tovább.

Unicaja Malaga–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 88–65 (22–14, 23–13, 17–14, 26–24)
Bajnokok Ligája, 5. forduló.
Spanyolország, Malaga, Palacio de Deportes José María Martí Carpena.
Játékvezetők: Kerem Baki (török), Mehmet Karabilecen (török), lias Kounelles (ciprusi)

Malaga: Carter 6/6, Saint-Supery 3/3, Taylor 8, Osetkowski 10, Kravish 11. Csere: Ejim 6, Sima 16, Dedovic 14/6, Díaz 10/6, Kalinoski -, Thomas 4.

Szombathely: Pot 3, Jordano 7/3, Benke 7/3, Tiby 11/6, Keller 2. Csere: Perl 16/3, Pongó 10/9, Verasztó -, Barac 6, Krivacevic 3, Tanoh Dez -.

A csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé kerülnek, míg a másodikok és harmadikok januárban úgynevezett play-in tornát vívnak párokba rendezve, az egyik fél második sikeréig. A negyedikek számára véget ér a BL-szezon.

Kapcsolódó írásaink