Sport

Minimális vereséget szenvedett a Falco a férfi kosárlabda BL-ben

A magyar bajnok szombathelyiek ellen végig vezetett a görög csapat, de a vasiak óriási hajrával majdnem utolérték a vendégeket

A magyar bajnok a spanyol Malagától elszenvedett hazai vereséggel kezdte szereplését a BL-ben, majd a Periszteri vendégeként is kikapott, két hete viszont megszerezte első sikerét Le Mans-ban.

Minimális vereséget szenvedett a Falco a férfi kosárlabda BL-ben
Falco–Peristeri 87-90, Perl Zoltán 31 pontig jutott
Fotó: hungarysport.hu

A keddi folytatásban – melyre felépült sérüléséből a válogatott Benke Szilárd – az NB I-ben 7/1-es mérleggel második helyezett vasiak a szintén 1/2-es BL-mérleggel álló Periszterit fogadták. A nyitónegyedben az ellenfél vezetett, a legnagyobb különbség 16-25-nél alakult ki, a hazaiaknál főként Matt Tiby volt elemében. A folytatásban 17 ponttal elhúzott az athéni agglomerációhoz tartozó görög csapat, a magyar válogatott alapembere, Perl Zoltán hiába érte el a nagyszünetig a 17 pontot, húsz perc után 38-54 volt az állás.

Milos Konakov vezetőedző tanítványai térfélcsere után sem tudtak felzárkózni, mivel a 35. percben Perlen és Tibyn kívül a többiek még mindig csak legfeljebb öt pontig jutottak. Huszonegy pontos hátrányban (51-72) már elúszni látszott a meccs, a rivális a házigazdákhoz képest csaknem kétszer annyi triplát dobott, illetve lepattanót szedett.

A megnyert harmadik negyed azonban lendületet adott a Falcónak, amely nagy hajrát nyitott, és a horvát Boris Barac kosaraival a 36. percben hat pontra felzárkózott (73-79). A hetedik hazai hármas 80-84-re módosította az állást, Pongó Marcell triplájával 12 másodperccel a vége előtt 87-90-et mutatott az eredményjelző, a hajrában viszont már nem született több kosár. A meccs legeredményesebb játékosa Perl Zoltán lett 31 ponttal.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Peristeri bwin 87-90 (18-25, 20-29, 20-18, 29-18).
Bajnokok Ligája, 4. forduló.
Szombathely, Arena Savaria
V.: Geert Jacobs (belga), Gintaras Maciulis (litván), Fernando Calatrava (spanyol)

Falco: Pongó 8/6, Pot 3, Jordano 8/6, Tiby 10, Keller Á. 5 Csere: Benke 5/3, Barac 17/3, Kovács –, Krivacevic –, Tanoh Dez –, Perl 31/6.

Peristeri: Ragland 16/9, Williams 8/3, Poulianitis –, Chougkaz 13/6, Thompson 12. Csere: Dangubic 11/6, Hands 15, Kaselakis 5/3, Mitrou-Long –, Renfro 10, Xanthopoulos –, Zougris –.

A mérlegüket 1/3-ra rontó szombathelyiek tehát másodszor is kikaptak a görögöktől, ami kedvezőtlen lehet számukra az egymás elleni összevetésben a végelszámolásnál.
A Falco a következő fordulóban, december 6-án a veretlenül éllovas Malaga csarnokában lép pályára. A csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak, míg a másodikok és harmadikok januárban úgynevezett play-in tornát vívnak párokba rendezve, az egyik fél második sikeréig.

Kapcsolódó írásaink