Sport

Schmidt Ádám: A sport által mindenkinek jobb élete lesz

Az államtitkár elmondta: a legnagyobb kihívás ma, hogy a fiatalokat és az időseket megszólítsák a sport által

A sport által mindenkinek jobb élete lesz, ezért elsődleges feladata az új sportcsarnoknak, hogy megszólítsa az embereket a sport nyelvén – hangsúlyozta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a bruttó 2,287 milliárd forintból, százszázalékban állami támogatásból megvalósult Sárbogárdi Városi Sportcsarnok szerdai avatásán.

Schmidt Ádám: A sport által mindenkinek jobb élete lesz
Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára (k), Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő (b) és Sükösd Tamás polgármester (j) a Sárbogárdi Városi Sportcsarnok avatásán 2023. december 6-án. A csarnok bruttó 2,287 milliárd forintból, állami támogatásból épült. Schmidt Ádám a megnyitó során elmondta, hogy a sport által mindenkinek jobb élete lesz
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Schmidt Ádám kiemelte: a sárbogárdiak mindent megtettek azért, hogy ami két éve lehetetlennek tűnt, az ma kész legyen. Úgy vélte, a jövőbeni feladatuk az, hogyan tudnak ebből a csarnokból értéket teremteni.

Az államtitkár elmondta: a legnagyobb kihívás ma, hogy a fiatalokat és az időseket megszólítsák a sport által. Rámutatott, hogy akkor lesz teljes értékű a sárbogárdi sportcsarnok, ha reggeltől estig tele lesz élettel, az óvodásoktól iskolásokon át az idősekig meg tudja szólítani a környéken élőket.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Sárbogárd évtizedes álma volt e sportcsarnok, amely egy egyedi kormánydöntésnek köszönhetően mára elkészült.

A gyermekekkel egész életükre meg lehet szerettetni a mozgást, ha vannak hozzá létesítmények – vélekedett, majd hozzátette: Dél-Fejér e tekintetben ma már jól áll, hiszen a térségben az elmúlt évtizedben sorra újultak meg óvodai és iskolai tornaszobák, tornatermek, továbbá két uszoda is épült.

A sajtóanyag szerint az új sportcsarnok a város sporttelepén a tanuszoda, a futballpálya, valamint a kis és nagy műfüves pálya mellett épült fel. A 2000 négyzetméter alapterületű, 400 férőhelyes lelátóval rendelkező létesítmény fokozottan energiahatékony: hőszivattyú gondoskodik a meleg víz előállításáról és a fűtésről, az ehhez szükséges villamos áramot a tetőn elhelyezett 100 kilowattnyi napelemek biztosítják.

A küzdőtéren kosárlabda-, kézilabda-, röplabda- és futsalpálya van felfestve, a játékosokat négy, a bírókat két öltöző várja, ezen kívül három szertár és orvosi szoba is van a létesítményben.

Kapcsolódó írásaink