Sport

Futsal: szépségdíjas gólt lőtt, mégis vereséggel kezdte az elitkört a Haladás + Videó

Kétgólos is volt a magyar bajnok előnye, azonban a belga rutin többet ért

A portugáliai elitkör torna rendszerben lebonyolított erőfelmérőjén igazi nagyágyúk jutottak Felipe Conde játékosainak. Portugál, belga és szerb klasszis klubok ellen kell bizonyítani a vasárnapig tartó játéknapokon. Csütörtökön pokoli nehéz meccsnek ígérkezett az Anderlecht elleni derbi – írta meg a hungarysport.hu.

Futsal: szépségdíjas gólt lőtt, mégis vereséggel kezdte az elitkört a Haladás + Videó
A Bajnokok Ligája elitkörének1. fordulójában, november 30-án szenvedett vereséget a szombathelyi csapat (képünk illusztráció)
Fotó: hungarysport.hu

Már csak azért is, mert amelyik gárda veszít csak a körbeverésekben és a jobb gólarányokban reménykedhetett a továbbjutást illetően. A szombathelyiek is tisztában voltak ezzel, így azonnal nekiesett a belga riválisának és ennél jobbat nem is tehettek volna. Gyorsan siker is koronázta a próbálkozást, egy pontrúgást követően Arnon segített be, hogy öngóllal előnybe kerüljön a Hali, 0–1.

Ezután fokozatosan vette át az irányítást a RSC Anderlecht. A folyamatos és agresszív letámadás miatt saját térfelére szorult a vasi alakulat. Gyors időkérés után rendezte sorait a magyar bajnok és felvették újra a meccs ritmusát. Henrique Diniz szemfülességét és pontosságát lehetett dicsérni a 14. percben, amikor a Haladás brazil légiósa egész pályáról vette be a belga kaput, a szépségdíjas találatot még sokszor megmutatják Európában, 0-2.

A félidő hajrája viszont nem úgy sikerült, ahogy a szombathelyiek tervezték. Többször a kapuvasat is megzörgették a belgák, majd Dróthról pattant rosszul a labda, amit Edu terelt a hálóba, 1–2. Aztán újabb két perccel később már egyenlített az Anderlecht, 2–2. A pergő ritmusú első félidő utolsó mozzanataként Cainan szabadrúgás kombinációból megszerezte a vezető találatot is, 3–2.

Alasztics védésekkel kezdődött a második játékrész, a válogatott kapusa remekelt. Ugyanakkor a Haladás ellentámadásait gyorsan szűrte az Anderlecht és próbált ritmust váltani, azonnali akciókat vezetni. A játékrész derekán aztán ismét bevették a belgák a magyar kaput és ezzel eljött az ideje annak, hogy a szombathelyiek vészkapus megoldással öt-a-négy elleni játékkal rukkoljanak ki, 4–2.

Meddő mezőnyfölényig sikerült átbillenteni a mérleg nyelvét a zöld–fehéreknek, azonban a szépítő találat csak nem akart megszületni. Ráadásul egy labdavesztést követően elszállt minden remény és Grello beállította az 5–2-es végeredményt. A vereséget követően nem lesz sok ideje a pihenésre, hiszen pénteken a házigazda portugál Sporting lesz a magyar bajnok ellenfele.

RSC Anderlecht (Bel)–Haladás VSE 5–2 (3–2)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Dróth Z., Henrique Diniz, Arnon
Csere: Gyimesi M., Homlok L. – Kovács M., Szalmáz Z., Knizs O., Hajmási M., Vatamaniuc-Bartha D., Rutai.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Edu (15′), Tomic (18′), Cainan (20′), Marcenio (28′), Grello (39′) illetve Rangel (öngól – 2′), Henrique Diniz (14′)

Kapcsolódó írásaink