Sport

Hetvenéves a 6–3

A koszorúzás előtt Bánki Erik elnökségi tag mondott beszédet

A több évtizedes hagyományt követve az 1953-as 6–3-as londoni siker évfordulóján, azaz a magyar labdarúgás napján korábbi válogatott játékosok elhelyezték az emlékezés koszorúit az MLSZ centenáriumi emlékművénél.

Hetvenéves a 6–3
A megemlékezésen a hajdani legendás válogatott játékosok mellett a jelenlegi női és férfi nemzeti csapatok is képviseltették magukat
Fotó: MLSZ

Idén november 25. szombatra esik, ezért a hagyományos ünnepséget egy nappal korábban tartották meg. A centenáriumi emlékművet, Mihály Gábor szobrászművész alkotását 2001-ben, a szövetség fennállásának 100. évfordulója alkalmából adták át az akkori Népstadion, a mostani Puskás Aréna tőszomszédságában - emlékeztet honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

A megemlékezésen a hajdani legendás válogatott játékosok mellett a jelenlegi női és férfi nemzeti csapatok is képviseltették magukat. A centenáriumi emlékművet az MLSZ nevében Vági Márton főtitkár és Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, a volt válogatott játékosok nevében Esterházy Márton és Szentmihályi Antal, a női válogatott részéről Kiss Mária és Kissné Lukács Katalin, a férfi válogatott képviseletében pedig Laczkó Zsolt és Király Gábor koszorúzta meg.

A koszorúzás előtt Bánki Erik elnökségi tag mondott beszédet, felidézve az 1953-as, világraszóló 6–3-as győzelmet, valamint az azóta eltelt évtizedek hazai labdarúgásának történetét. A megemlékezést követően a résztvevők átsétáltak az Aréna Hotelbe, ahol Vági Márton köszöntőbeszédét követően a jelenlévők újra megnézték a férfi válogatott idei góljait, majd kötetlen beszélgetés zárta az ünnepi programot.

Kapcsolódó írásaink