Sport

Női kézilabda BL: Itthon kapott ki a pontatlanul játszó Debrecen

A DVSC Schaeffler saját közönsége előtt 30–23-ra kikapott a CSM Bucuresti együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

Női kézilabda BL: Itthon kapott ki a pontatlanul játszó Debrecen
Csernyánszki Liliána (k), a debreceni, valamint Laura Flippes (b) és Emilie Hegh Arntzen, a román csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában játszott DVSC Schaeffler – CSM Bucuresti mérkőzésen
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Két, egyformán hétpontos együttes várta a szombati találkozót a Hódos Imre Sportcsarnokban. Egy hete idegenben 29–29-es döntetlennel szerzett pontot Szilágyi Zoltán vezetőedző együttese, ezúttal a hazai pálya mellett fontos változás volt, hogy sérülés miatt az ellenfélnél akadt egy nagy hiányzó Cristina Neagu személyében.

Elrontott ziccerekkel és kimaradt büntetőkkel – köztük dupla kapufással – kezdett a házigazda csapat, amely tíz és fél percig (!) nem tudott betalálni, a rendre lefelé tartó lövéseket sorra hárította a vendégek hálóőre, Evelina Eriksson, elbizonytalanítva a DVSC játékosait. Így bár Catherine Gabriel is mutatott be bravúrokat a debreceni kapuban, 0–4-gyel indult az összecsapás. A DVSC támadójátékának hatékonysága Szilágyi Zoltán időkérése után javult, ennek ellenére tartotta a négy-öt gólos előnyét a bukaresti gárda, és mivel a játékrész hajrájában ismét gyenge volt a hajdúságiak helyzetkihasználása - az első harminc percben nem jutottak el tíz gólig -, hattalálatos különbséggel vonulhattak el a szünetre a felek. Eriksson 52 százalékos hatékonysággal védte a CSM kapuját az első félidőben.

A második játékrész elején elöl és hátul is jobb teljesítményt nyújtott a vendéglátó együttes, és bár továbbra is akadtak hibák, sikerült hosszú idő után két gólra zárkózni (16–18). Visszaállította azonban a négy találat környéki különbséget a CSM Bucuresti, amely kettős emberhátrányban is eredményes tudott lenni. Ismét visszaesett a debreceni pontosság, a vendégek pedig rendre büntették a hibákat, miközben Eriksson változatlanul ihletett formában védett. A hajrában növelte előnyét a bukaresti csapat a hitét vesztő Debrecen ellen, és végül hét találattal kerekedett felül.

A mezőny legeredményesebbje a bukaresti Angela Stoica lett nyolc góllal, Emilie Hegh Arntzen hétszer volt eredményes, míg debreceni részről Planéta Szimonetta hatszor talált be.

Planéta a találkozó utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az elején kihagyott sok helyzet elbizonytalanította őket, ezt kihasználta a román együttes, a későbbi felzárkózási kísérletek pedig sok erőt vettek ki belőlük. Ugyanakkor meglátása szerint egy nagyon jó csapattól kaptak ki és a CSM teljesen megérdemelte a sikert

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló, A csoport:
DVSC Schaeffler-CSM Bucuresti (román) 23-30 (9-15)

lövések/gólok: 52/23, illetve 43/30
gólok hétméteresből: 8/3, illetve 4/4
kiállítások: 8, illetve 10 perc

Kapcsolódó írásaink