Sport

Szoboszlai Dominik: Annak örülök, hogy kint vagyunk az Eb-n

A magyar válogatott csapatkapitánya szívét, lelkét kitette a pályára a 2–2-vel véget ért bolgár–magyar EB-selejtezőn

Szoboszlai Dominik csapatkapitány szerint jobb, ha a bolgárok elleni selejtezőmérkőzésről nem beszél, annak ugyanakkor örül, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a Szófiában elért 2–2-es döntetlennel csütörtökön kijutott a jövő nyári, németországi tornára.

Szoboszlai Dominik: Annak örülök, hogy kint vagyunk az Eb-n
Lang Ádám (b) és Szoboszlai Dominik (j), a magyar, valamint Martin Mincsev, a bolgár csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária–Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Ahogy megkaptam a labdát a hajrában, egyből a négy évvel ezelőtti, Izland elleni meccs jutott eszembe. Nagyrészt majdnem ugyanúgy csináltam, csak az akció vége nem ugyanaz lett" - emlékezett vissza az M4 Sport kamerája előtt a legutóbbi Eb-kijutásra Szoboszlai, aki ezúttal nem tudott betalálni.

A csapatkapitány hozzátette: ha őszintén kéne beszélnie erről a mérkőzésről, nem biztos, hogy jól jönne ki belőle, így inkább csak örül annak, hogy egyenes ágon kijutottak a kontinenstornára.
„Attól függetlenül sem csak egy pontot akartunk szerezni, hogy az elég volt. Büszke vagyok a csapatra, hogy végig küzdött, de magunknak tettük nehézzé ezt a meccset" – mondta Szoboszlai, kiemelve, hogy az utolsó meccs eredményétől függetlenül kivívták a részvételi jogot.
„Remélem, legalább mindenki izgult. Büszke vagyok a srácokra, akikben mindig 120 százalékig bízom" – zárta a Liverpool idegenlégiósa.

Kapcsolódó írásaink