Sport

Hamilton: Mások autója is szabálytalan volt, de nem ellenőrizték őket

Még több autót ellenőriztetne, miután az Egyesült Államok Nagydíján utólag kizárták a versenyből

Összesen négy autót vizsgáltak meg a futamot követően, de csak Hamiltont és Charles Leclerc-t zárták ki, mivel az FIA műszaki csapata szabálytalanságokat észlelt: mindkét jármű padlólemeze túlságosan elkopott, ez pedig nem felelt meg a 2023-as kiírásban foglaltnak. A Mercedes pórul járt versenyzője szerint ilyen arányok mellett több kocsit kéne ellenőrizni – írta a BBC cikke nyomán a 24.hu.

Hamilton: Mások autója is szabálytalan volt, de nem ellenőrizték őket
Lewis Hamilton
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

Az a durva, hogy csak négy autót ellenőriztek, de azoknak a fele megbukott. Úgy tudom, hogy sok más autó járt volna ugyanígy, de vizsgálat nélkül megúszták a kizárást. Ez így nincs rendjén – mondta a pilóta.

Nem csak a megbüntetett Hamilton, hanem honfitársa, a McLarenben versenyző Lando Norris is úgy látja, több ellenőrzésre lenne szükség.

„Örülnék, ha több autót ellenőriznének. Ez mindig kiszúrhat veled. Most megúsztam, de ahol egy kocsi szabálytalan, ott nagy valószínűséggel sok másik is.”

A Forma–1 idei szezonja pénteken Mexikóvárosban folytatódik, az első szabadedzésre magyar idő szerint 20.30-tól kerül sor.

Kapcsolódó írásaink