Sport

Borics Ádám: A Madison Square Garden-i meccsem hetében még termet takarítottam, hogy meg tudjak élni

Csaknem egyéves rehabilitáció után vasárnap tér vissza Amerikába az MMA-harcos

Amikor Borics Ádám leült az ügynökökkel, öt-hat másodperc alatt meghozta a döntést, hogy Amerikában folytassa pályafutását. Azóta már letette a névjegyét, de elég rögös út állt előtte.

Borics Ádám: A Madison Square Garden-i meccsem hetében még termet takarítottam, hogy meg tudjak élni
Borics Ádám
Fotó: MH

A Himaláját meg is lehet mászni vagy fel lehet menni helikopterrel, nekem meg kell mászni ezt a hegyet – mondta a Magyar Hírlapnak Borics Ádám a Bellator MMA hivatalos pehelysúlyú versenyzője. A Floridában versenyző sportoló kiemelte, amikor leült az ügynökökkel, öt-hat másodperc alatt meghozta a döntést, hogy Amerikában folytassa pályafutását.

A kezdetekről elmondta, ez egy nagyon rögös út, az elején nem voltak támogatói.

„Nekem nagyon nehezen indult az amerikai pályafutásom. Kimentem, és két hét után eltörtem a kezem, azután jött a hurrikán. Nem kaptam meccset, takarítanom kellett a termet, hogy meg tudjak élni, párszor megfordult a fejemben, hogy irány haza. Nagy nyomás volt rajtam minden mérkőzés előtt, hogy nyerni tudjak. Mivel ez a fő bevételi forrásom, és ha nyerek akkor dupla pénzt kapott, így a meccsek előtt nagy volt a stressz” – emlékezett vissza a kezdetekre, hozzátéve:

„10–0-s mérlegem volt, amikor a Madison Square Garden-ben bunyóztam, azon a héten még én takarítottam a termet kinn Floridában, hogy meg tudjak élni”

– mesélte Borics Ádám. Hozzátette, egy idő után beálltak mellé a támogatók is.

Kiemelte: „Mindig úgy tekintettem magamra, mint egy befektetés. Ha többet tudok belefektetni, akkor jobban tudok szerepelni.”

Az elmúlt egy évről megjegyezte, tavaly a címmérkőzés előtt elszakadt a keresztszalagja, utána még bevállalta a mérkőzést, majd egy évig elhúzódott a regeneráció, vasárnap utazik vissza az Egyesült Államokba.

„Az elmúlt majdnem egy évben jöttek a rossz gondolatok, hogy vajon vissza fogok-e tudni térni. Ezeket el kellett hesegetni, és újult erővel vágtam bele a munkába”

– foglalta össze az elmúlt csaknem egy évet.

„Bízom benne, hogy most jön a karrierem második szakasza. Most töltöttem a 30. évemet, ha azt nézzük 32–34 között vannak csúcson a sportolók az MMA sportban. Én még öt évet szeretnék aktívan sportolni, ami utána már csak a magam szórakoztatására folytatnám. Érdekel az ökölvívás is, ha befejeztem az MMA-t, kipróbálnám magam a profi ökölvívók között” – mesélt terveiről a profi ketrecharcos.

„Én mindenképpen szeretnék bajnoki öveket szerezni két súlycsoportban is. Úgy gondolom 70 kg-ban fogom befejezni egyszer a pályafutásom, az elkövetkezendő három évben még tudom hozni a 66 kg-ot” – beszélt a terveiről Borics Ádám.

Az amerikai életéről elmondta: „Elég unalmas ember vagyok Floridában, ha nem lenne feleségem akkor csak edzenék, aludnék és meccset néznék. Szeretek kirándulni, de Floridában erre nem igazán van lehetőség, mert nincsenek hegyek, én meg hegyi embernek gondolom magam.”

A pályafutása végén szeretne hazatérni Egerbe és a következő generáció segítését tűzné ki célul. A sport fellendítésén dolgozna tovább.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink