Sport

EURO-2024 – Több mint tízmillió jegyigénylés érkezett

A jegyek ára 30-tól 1000 euróig terjed

Több mint tízmillió jegyigénylés érkezett az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra.

EURO-2024 – Több mint tízmillió jegyigénylés érkezett
Egy személy legfeljebb négy belépőt igényelhet, az UEFA a csütörtöki zárás után sorsol
Fotó: Uefa.com

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint tízszeres a túljelentkezés a csütörtökön 14 órakor záruló, első értékesítési szakaszban, ráadásul rengetegen akarnak csaló szoftverek révén belépőhöz jutni.

Az első fázisban 1,2 millió jegy talál gazdára, a következő értékesítési szakaszokban ennél kevesebb belépőt kínálnak majd.

Mivel a csoportsorsolásra csak december 2-án kerül sor Hamburgban, a most jelentkezők nem tudhatják, melyik csapat mérkőzésére kapnak jegyet. A rendező németek részvétele biztos, a selejtezőből pedig eddig Belgium, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Skócia, Törökország, Ausztria és Anglia jutott tovább.

Egy személy legfeljebb négy belépőt igényelhet, az UEFA a csütörtöki zárás után sorsol.

A jegyek ára 30-tól (körülbelül 11 700 forint) 1000 euróig terjed – előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy mérkőzésre kaphatnak belépőt. A tavalyi, katari világbajnoksághoz hasonlóan a jegyeket nem papíron, hanem csak digitálisan adják át.

A magyar válogatott jelenleg a G csoport élén áll, és ha a hátralévő két mérkőzésén legalább egy pontot szerez, kijut az Eb-re.

Kapcsolódó írásaink

A 85 éves Rákosi Gyulát köszöntötte az MLSZ

ĀA köszöntésen részt vett Berzi Sándor alelnök, Nyilasi Tibor elnökségi tag, Gellei Imre egykori szövetségi kapitány mellett Gelei József, Szentmihályi Antal, Dunai Antal, valamint Kiss Lászlóné Lukács Katalin, aki a női válogatott csapatkapitánya volt