Sport

 Az Újpest sem tudta megállítani az MTK-t

Az MTK Budapest kétgólos győzelmet aratott szombaton az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának fővárosi rangadóján.

 Az Újpest sem tudta megállítani az MTK-t
Németh Krisztián szerezte az MTK második gólját
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Kifejezetten jó iramban kezdődött a mérkőzés, de helyzete eleinte csak az MTK-nak volt, amelyben Németh Krisztián nem találta el a kaput, miután nagyszerű labdaátvétele és csele után ziccerbe került. A lila-fehérek beadásokkal és távoli lövésekkel próbálkoztak, ezek azonban nem okoztak komoly veszélyt. Ami nem sikerült a hazaiaknak, az összejött a vendégeknek, mert Bognár pontos lövése utat talált az újpesti kapuba. Ezt követően is a kék-fehérek akarata érvényesült, de a szünetig nem tudták növelni az előnyüket.

Térfélcserét követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az Újpest, amely ebben a periódusban nemcsak mezőnyben uralta a játékot, hanem helyzeteket is kidolgozott, a befejezésekbe viszont rendre hiba csúszott, ritkább esetben pedig Demjén védett. Hiába érett a hazai gól, mégis az MTK döntötte el az összecsapást, amihez a kapus Banai nagy hibája is kellett, mert miután Németh lyukat rúgott, ez őt is annyira megzavarta, hogy az MTK csatára végül mégis el tudta mellette vinni a labdát. Az utolsó tíz percben ismét beszorította riválisát az Újpest, amely végül még szépíteni sem tudott, mert Demjén többször is nagyot védett a hajrában.

A kék-fehérek sorozatban negyedik sikerükkel a tabella élére ugrottak, míg a lila-fehérek ebben az idényben először kaptak ki hazai pályán.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Újpest FC–MTK Budapest 0–2 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, 4561 néző, v.: Rúsz
Gólszerzők: Bognár (25.), Németh K. (72.)

Újpest FC:
Banai – Kastrati (Kiss T., 75.), Anculasz, Hall, Pauljevic – Onovo, Tajti – Mörschel, Ljujic (Ganea, 69.), Csoboth (Simon K., 75.) – Ambrose (Jürgens, 69.)

MTK Budapest:
Demjén – Hej, Kádár (Kocsis G., 23.), Bobál D. – Varju (Stieber, 40.), Kata, Végh, Antonov (Zsóri, 79.) – Kovács M., Németh K. (Kovács P., 79.), Bognár (Molnár R., 79.)

Kapcsolódó írásaink