Sport

Húszezer eurós UEFA-büntetés az ukrán szövetségnek szurkolói rasszizmusért

Az UEFA egyszersmind megtiltotta, hogy ukrán szurkolók jegyet vásárolhassanak a válogatott következő idegenbeli mérkőzésére

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 20 ezer euróra büntette ukrán tagszervezetét szurkolói Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken tanúsított rasszista magatartása miatt.

Húszezer eurós UEFA-büntetés az ukrán szövetségnek szurkolói rasszizmusért
Pirotechnikai eszközök használatáért és más szabálytalanságokért az ukrán szövetség további 13 ezer eurós büntetés is kapott
Fotó: UEFA

A bírságot a 2024-es Eb-re kvalifikáló sorozat két, szeptemberi meccsén – a wroclawi Ukrajna–Anglia (1–1) és a milánói Olaszország–Ukrajna (2–1) találkozókon – tapasztaltak alapján szabta ki az UEFA, amely pirotechnikai eszközök használatáért és más szabálytalanságokért az ukrán szövetséget további 13 ezer eurós büntetéssel is sújtotta.

Az UEFA egyszersmind megtiltotta, hogy ukrán szurkolók jegyet vásárolhassanak a válogatott következő idegenbeli mérkőzésére. Az ukrán csapat október 14-én Észak-Macedónia válogatottját házigazdaként fogadja a cseh fővárosban, majd Máltán vendégeskedik október 17-én.

Kapcsolódó írásaink