Sport

Dopping: ideiglenesen felfüggesztették Pogba játékjogát

A Juventus francia labdarúgója állítólag pozitív doppingtesztet produkált augusztusban, a pozitív tesztet hétfő este az olasz doppingellenes szervezet is megerősítette

Paul Pogbát még az olasz bajnokság első fordulójában, az Udinese elleni augusztus 20-i mérkőzés után ellenőrizték, egy olyan meccset követően, amelyiken nem is lépett pályára. A La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport által megszellőztetett információ szerint szintetikus tesztoszteron nyomaira bukkantak a szervezetében – írta meg olasz és francia sportoldalakra hivatkozva az nso.hu.

Dopping: ideiglenesen felfüggesztették Pogba játékjogát
Pogba itt még boldogan üdvözölte a Juve szurkolóit
Fotó: AFP/STRINGER/ANSA

Az olasz ANSA hírügynökség és a francia L’Équipe is beszámolt a hírről, hozzátéve, ha beigazolódik a doppingolás gyanúja, Pogba négy évre szóló eltiltást is kaphat.

A Tribunale Nazionale Antidoping közben meg is nevezte Paul Pogbát, és ideiglenesen felfüggesztette a doppingszabályok ellen vétő labdarúgó játékjogát.

A francia labdarúgónak négy napja van arra, hogy ellenpróbát kérjen, és bizonyítsa ártatlanságát, vagy legalább azt, hogy a tiltott szer tudtán kívül került a szervezetébe.

A Juventus este röviden reagált a hírre: a klub megerősítette Pogba ideiglenes felfüggesztését, és várja a vizsgálat folytatását.

A 91-szeres francia válogatott labdarúgó tavaly nyáron tért vissza a Juvéba, de sorozatos sérülései miatt azóta alig játszott.

Kapcsolódó írásaink