Sport

Szerb–magyar - Varga Barnabás kezd elöl

Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőcsapatában nincs különösebb meglepetés

A várakozásoknak megfelelően az OTP Bank Ligában gólkirály és jelenleg is éllovas Varga Barnabás kezd előretolt ékként a magyar labdarúgó-válogatottban, amely 20.45-től Szerbia vendége lesz Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Szerb–magyar - Varga Barnabás kezd elöl
Varga Barnabás
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi szövetségi kapitány kezdőcsapatában nincs különösebb meglepetés, így a Ferencváros támadóját szokás szerint Sallai Roland és Szoboszlai Dominik segíti majd, védekező középpályásként pedig Nagy Ádámnak és Styles Callumnak kell megszűrnie a rivális akcióit. Ahogy az előző három Eb-selejtezőn, úgy ezúttal is Dibusz Dénes áll a kapuban, előtte pedig Lang Ádám, Willi Orbán és Szalai Attila alkotja a védelmet, utóbbi kettő szintén minden alkalommal kezdő volt. A bal oldalon a szerb születésű Kerkez Milos, a jobbon pedig Nego Loic kapott bizalmat.

A Crvena zvezda otthonául szolgáló 53 ezres Rajko Mitic Stadion környéke szokatlanul csendes volt, tekintve, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzést, így csak gyerekek lesznek a lelátókon, mivel márciusban a szerb szurkolók diszkriminatív rigmusokat skandáltak a Montenegró ellen 2–0-ra megnyert találkozón. Nagyjából másfél órával a kezdés előtt kezdtek megérkezni a buszok, a gyerekek a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságon megismert vuvuzelákhoz juthattak hozzá, azt pedig azonnal rendületlenül elkezdték fújni, így állandó alapzajt szolgáltattak, ahogy napközben a Belgrád felett cirkáló vadászgépek tették a szerb fővárosban.

Ez a hangulat mindenesetre korántsem lesz olyan félelmetes, mint ami a Marakanának becézett stadionra jellemző, ahol olyan legendás összecsapásokat rendeztek, mint az 1976-os Eb- és az 1973-as BEK-döntő. A hatvan éve átadott létesítmény 2014-ben vette fel a Crvena zvezda és a jugoszláv válogatott legendája, Rajko Mitic nevét.

A hét pontjával éllovas magyar válogatott és a rosszabb gólkülönbségével második szerb csapat meccse 20.45-kor a spanyol Juan Martínez Munuera sípjelére kezdődik. A találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Kapcsolódó írásaink