Sport

Kalapácsvetés Szombathelyen: ötödik alkalommal rendezik meg a Németh Pál Memorialt

Kedden az olimpiai kvalifikáció jegyében állnak dobókörbe a nemzetközi mezőny jeles képviselői a vasi megyeszékhelyen

A WA Continental Tour 2023 újabb állomása, az 5. Németh Pál Memorial Silver Meeting erőpróbája lehetőséget ad a kalapácsvetőknek, hogy egy lépést tegyenek a római EB és a 2024-es párizsi olimpia felé – írta meg a hungarysport.hu.

Kalapácsvetés Szombathelyen: ötödik alkalommal rendezik meg a Németh Pál Memorialt
A Szombathelyi Dobó SE kiválóságai az atlétikai VB-n is dobókörbe álltak – Balról jobbra: Varga Donát, Halász Bence, Rába Dániel, Gyurátz Réka
Fotó: hungarysport.hu

Az emlékverseny a kiváló mesteredző munkássága előtt tiszteleg, a résztvevők pedig versenyzési lehetőséghez jutnak. Ennek egyik legfontosabb része, hogy a kalapácsvetők szabadtéri verseny lévén csak késő tavasztól kora őszig tudnak pontokat szerezni. Az élő pontszám pedig rangsorolja az atlétákat, akik közül a legjobb 32 képviselheti hazáját a franciaországi ötkarikás játékokon.

Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője a múlt héten megtartott szombathelyi sajtótájékoztatón mondta el, hogy a MOB közreműködésének köszönhetően valósulhat meg a rendezvény. Köszönetet mondott a támogatóknak is, akik nélkül nem sikerülhetett volna megvalósítani ezt a versenyt. Elhangzott, hogy a rendezvény 9.6 millió forintba került, a sportolók pénzdíja pedig összesen 8 millió forint lesz, ami tovább növeli a rendezvény értékét, színvonalát.

A tervek szerint kedd délután bemelegítéssel veszi kezdetét a meghívásos verseny. A női mezőny délután 3-kor kezd, a férfiak 16 óra 15-kor. A nemzetközi mezőnyben szlovák, ciprusi, görög, horvát, észt, algír és dán kalapácsvetők is indulnak a magyarok mellett. A rendezvény helyszíne a Dobóakadémia otthonaként funkcionáló atlétikai centrum lesz.

5. NÉMETH PÁL MEMORIAL
WA Continental Tour 2023
– ezüst minősítés –

Szombathely, Sugár úti Atlétikai Centrum lebonyolítandó keddi verseny rendezője: Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia

  • 15:00 Női kalapácsvetés
  • 16:15 Férfi kalapácsvetés

Kapcsolódó írásaink