Sport

Szeptember elejétől bő keretedzés a világbajnok férfi vízilabda-válogatottnál

Elindulnak az úgynevezett előkészítő edzések is

Varga Zsolt szövetségi kapitány szeptember elejétől edzést vezényel a világbajnok férfi vízilabda-válogatott bő keretének.

Szeptember elejétől bő keretedzés a világbajnok férfi vízilabda-válogatottnál
A vízilabda-válogatott fogadása
Fotó: MH/Török Péter

A magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint az immár főállású szövetségi kapitány ezt a gyakorlatot folytatja a következő hónapokban is, Varga Zsolt hetente-kéthetente edzéseket vezényel majd a kiválasztottaknak, ezen alkalmakkor nem a teljes csapat fog összejönni általában. Jövő kedden huszonketten tréningeznek a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a gyakorláson ott lesz hét fukuokai aranyérmes és a tíz éve vb-t nyerő együttes centere, Hárai Balázs is.

Elindulnak az úgynevezett előkészítő edzések is a legígéretesebb tizenéves tehetségek részére, szerdán 21 fiatal készül majd. A waterpolo.hu oldal kiemelte: a nyári korosztályos világversenyeken remeklő fiatalok szintén délelőtt-délután pallérozódnak majd a stáb irányításával. Noha ők még nem számítanak válogatott kerettagnak, elkezdődik a felkészítésük a jövőbeni nagy kihívásokra.

„Van elég tapasztalatunk a tavalyi Eb-ről és az idei nyárról is, hogy milyen hiányosságaink vannak csapatszinten és az egyének szintjén, a válogatott kerettel egyértelműen ezen fogunk dolgozni” – mondta a kerethirdetéssel összefüggésben Varga Zsolt.

„Az előkészítő edzések kapcsán hangsúlyoznám, hogy ez még nem a válogatott keret, hanem, hogy is mondjam, afféle survivor tábor, azaz aki túléli ezeket a foglalkozásokat, abból lehet jó vízilabdázó” – fogalmazott a szövetségi kapitány, hozzáfűzve: a hangsúly azon lesz, hogy már a következő generáció is kezdjen ráérezni a felnőtt csapat játékstílusára, illetve náluk is felmérje a szakmai stáb, min kell dolgozniuk annak érdekében, hogy ha eljön az idő, készen álljanak mindarra, amit egy majdani válogatott kerettagtól elvárnak.

Kapcsolódó írásaink