Sport

Murray újabb álomhatárt lépett át

Andy Murray pályafutása 200. győzelmét aratta Grand Slam-tornán azzal, hogy kedden az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában nyert a francia Corentin Moutet ellen.

Murray újabb álomhatárt lépett át
Murray 200. győzelme Grand Slam-tornákon
Fotó: ANGELA WEISS / AFP

A 36 éves brit játékos mindössze a kilencedik férfi teniszező, aki elérte ezt a mérföldkövet, sikerének értékét pedig növeli, hogy hassérülése miatt rövid volt a felkészülése az észak-amerikai keménypályás szezonra.

A korábbi világelső a következő körben a 19. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik, aki nagyon megszenvedett a szlovák Alex Molcannal, több mint négy és fél órát töltött a pályán az ötszettes csata során. Ezzel szemben Murray három játszmában diadalmaskodott, ami karrierje 730. győztes meccse volt, célja pedig a 800 elérése.

A nőknél viszont nem sikerült jól egy korábbi világelső szereplése, ugyanis a 43 éves Venus Williams mindössze két játékot tudott nyerni a belga Greetje Minnen ellen, így a US Open 2000-es és 2001-es bajnoka mindössze 75 perc alatt maradt alul.

Az év utolsó Grand Slam viadala szerdán már a második fordulós összecsapásokkal folytatódik, Fucsovics Márton az ausztrál Rinky Hijikata, míg Marozsán Fábián a francia Adrian Mannarino ellen lép pályára magyar idő szerint 20.30 körül.

Kapcsolódó írásaink