Sport

Fucsovics közel 4 és fél óra alatt visszavágott Kordának

US Open: a magyar éljátékos öt játszmában győzött az 1. fordulóban

Nagy csatát hozott Fucsovics Márton összecsapása Sebastian Korda ellen, hiszen a magyar teniszező vissza akart vágni múlt héten a Winston-Salem-i tornán elszenvedett vereségért. Az első szett most is hasonló fej fej melletti küzdelmet hozott, azzal a különbséggel, hogy a rövidítést Marci nyerte meg - írta meg a magyar sportoló közösségi oldala.

Fucsovics közel 4 és fél óra alatt visszavágott Kordának
Fucsovics Márton 5 játszmában ment tovább
Fotó: Facebook/Fucsovics

A közönség által is támogatott Korda (bár a „Let’s go, Marton, let’s go!” rigmus is hallható volt olykor) azonnal brékelőnybe került a második etap elején, de Marci 2:5-ről visszazárkózott 4:5-re, és már az egyenlítésért adogatott, amikor az amerikai fogadóként szettlabdához jutott, és el is vitte a játszmát.

Amilyen szoros küzdelmet hozott a negyedik szett, olyan könnyen lett annak rövidítése a Marcié, akinek 6–0-s vezetésénél cseréltek térfelet a felek, a magyar játékos pedig a meccs második tie-breakjét is megnyerte.

Miután korai adogatáselnyerésének köszönhetően Korda kiegyenlített, a döntő szett úgy kezdődött, hogy Marcinak előbb egy, majd 1:1-nél, 0–40-nél három bréklabdát kellett hárítania. Megtette, előnybe került, ahogy 3:2-nél is, pedig előzőleg nagyon meg kellett szenvednie azért, hogy hozza az adogatását, holott már 40–0-ra is vezetett. A következő két adogatását is hozta Marci, aztán 5:4-nél, második meccslabdáját kihasználva elvette ellenfele adogatását, és heroikus küzdelemben, 4 óra 27 percnyi tenisz után továbbjutott.

AMERIKAI NYÍLT BAJNOKSÁG, US OPEN, FLUSHING MEADOWS, NEW YORK (65 000 000 amerikai dollár, kemény pálya)

Férfi egyes, 1. forduló

Fucsovics Márton (magyar)–Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6 (7–4), 4:6, 7:6 (7–1), 4:6, 6:4

A legjobb 64 között az ausztrál Rinky Hijikata (110) lesz Fucsovics ellenfele.

Kapcsolódó írásaink